Навчально-методична екскурсія до заповідника «Софія Київська» — Університет «КРОК»

Новини та події

Навчально-методична екскурсія до заповідника «Софія Київська»

19 листопада 2019 Новини та події

30 жовтня 2019 року студенти 3-го курсу спеціальності «Туризм», вивчаючи курс «Організація екскурсійної діяльності», відвідали Софійський собор, який входить до складу Національного заповідника «Софія Київська».

Екскурсію проводила наш викладач, майстер своєї справи, Сокол Тетяна Георгіївна – доцент кафедри туризму.

Ми познайомились із найдавнішою пам’яткою часів Київської Русі. Софійський собор – всесвітньо відома пам’ятка архітектури та монументального живопису ХІ ст. У 1990 році «Ансамбль Софійського собору» внесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Собор за свою багатовікову історію пережив навали ворогів, пограбування, часткові руйнування, ремонти і перебудови.

Справжнім скарбом пам’ятки є унікальні фрески та мозаїка, які нікого не залишають байдужими. Реконструюючи храм, старі розписи намагалися поновити, наносячи зверху контури попередніх зображень. Основна ідея зображень – прославлення християнської релігії, князівської влади та величі Київської Русі!

Софійський собор залишається головним і найціннішим об'єктом огляду заповідника, який приваблює нескінченний потік туристів з усієї України та зарубіжних країн. Щороку заповідник відвідують близько 2 млн осіб, які прагнуть ознайомитися з прекрасним творінням світової культури.

На екскурсії також ми вчилися методиці проведення екскурсії. Тетяна Георгіївна вміло продемонструвала родзинки екскурсійної справи. Висловлюємо щиру подяку організаторам екскурсії – Сокол Тетяні Георгіївні за величезний професіоналізм та кафедрі туризму!

Статтю підготувала Єлизавета Жила,
студентка 3 курсу спеціальності «Туризм».

Оновлено: Вівторок, 19 листопада 2019 10:57
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Навчально-методична екскурсія до заповідника «Софія Київська»