Наукова лекція про трагедію Бабиного Яру для студентів спеціальності «Туризм» — Університет «КРОК»

Новини та події

Наукова лекція про трагедію Бабиного Яру для студентів спеціальності «Туризм»

24 жовтня 2019 Новини та події

15 жовтня 2019 року відбулася лекція для студентів 1 курсу спеціальності «Туризм» Університету «КРОК» про трагедію Бабиного Яру.

Ця лекція для студентів 1 курсу спеціальності «Туризм» Університету «КРОК» вже стала традиційною. Її провела наш незмінний лектор – Клинченко Тетяна Володимирівна, кандидат історичних наук, етнокультуролог, яка багато років вивчала документи про трагедію Бабиного Яру.

Лекція вже традиційно проводиться перед екскурсією до Бабиного Яру для більш глибокого розуміння причин та наслідків величезної трагедії. Студенти дізналися, що в урочищі Бабин Яр у вересні 1941 року стало наймасовіше вбивство євреїв, де загинуло більше ніж 33000 людей всього за два дні. За наказом гітлерівських окупаційних властей всі євреї міста Києва і його околиць повинні були з'явитися 29 вересня 1941 року до управи, що на розі Мельникової та Доктерівської (нинішня Дегтярівська) вулиць. У людей відбирали всі документи і цінності, примушували роздягатися, заганяли палицями до краю яру і безжалісно розстрілювали.

Бабин Яр став всесвітньо відомим через масові розстріли у 1941-1943 роках німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених, євреїв та циган — за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів (ОУН), заручників, «саботажників», порушників комендантської години, душевнохворих – пацієнтів психіатричної лікарні ім. Павлова та інших.

Під час лекції студенти дізналися про події минулих років детальніше та мали змогу усвідомити всю їх трагічність.

Красно дякуємо Клинченко Тетяні Володимирівні за активну позицію у вихованні історичної пам’яті у підростаючого покоління!

Оновлено: Понеділок, 28 жовтня 2019 12:29
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Наукова лекція про трагедію Бабиного Яру для студентів спеціальності «Туризм»