«Сучасні крос-культурні студії» до Міжнародного дня музики: музичні арт-майстерні та арт-простори проєкту — Університет «КРОК»

Новини та події

«Сучасні крос-культурні студії» до Міжнародного дня музики: музичні арт-майстерні та арт-простори проєкту

05 жовтня 2019 Новини та події

Родзинкою святкової зустрічі в рамках проєкту «Сучасні крос-культурні студії» до Міжнародного дня музики стали його унікальні музичні арт-майстерні та арт-простори. За задумом організаторів проєкту, його учасники мали побачити інші грані музичного мистецтва, а саме відчути на практиці терапевтичні ефекти від сприйняття музики, її унікальну здатність об’єднувати людей.

Студія «Музичний арт-експеримент «Jam Session». Координаторами стали «special guests» проєкту: тандем професійних музикантів та лауреатів міжнародних конкурсів Анна Кочергіна та Лідія Ночовська; а також фольк-арт-рок гурт «Сни Доріг» (Dreams of Roads) та його керівниця Олена Солошенко. Під час «джему» (так його визначили самі учасники «Jam Session») відбувалося справжнє живе музичне дійство, в рамках співтворчості та вільної імпровізації народжувалась музика на грані різних жанрів, із залученням різних інструментів та вокального виконання). В результаті – музична гармонія та чудових настрій у всіх учасників арт-експерименту.

Музичний арт-терапевтичний майстер-клас – «Малюємо музику «Дерева життя». Координатор: Ірина Сингаївська, директор Навчально-наукового інституту психології Університету «КРОК», кандидат психологічних наук, доцент, психолог, бізнес-тренерка, тренерка особистісного розвитку. За її визначенням: «Музика, слово, малювання – важливі арт-терапевтичні інструменти, які можуть зробити наше життя насиченішим, цікавішим, щасливішим. Поєднання цих інструментів має синергетичний ефект. На майстер-класі учасники намалювали картину «Дерево життя» з допомогою техніки правопівкульного малювання. Поєднання малювання з музикою та надихаючими словами психолога створить хороший настрій і може навіть допомогти у вирішенні якоїсь проблеми».

Музичний арт-терапевтичний майстер-клас «Body-Jazz». Танцюємо музику...». Координатор: Тетяна Запорожець, психолог, кандидат філософських наук, бізнес-тренерка, тренерка особистісного розвитку, ведуча груп «Soul. Energy. Dance», ведуча груп інтегрального танцю. Тренерка відзначає: «Я використовую спонтанний танець, енергетичні практики, практики цигун, медитації, психологічні методи та інші інструменти. Заняття орієнтовані на роботу з тілом, душею, енергією, щоб: навчитись виражати себе в русі, в танці, в малюнку, подарувати собі можливість ще ближче бути до самого себе, до своєї істинної суті, йти до впевненості у своїй Цінності, Довіри до себе і Любові до себе, відкрити і пізнати себе – свої прояви та грані, які ще не відкриті чи непроявлені».

Ось деякі враження від учасників музичних арт-просторів проєкту:

Кірілл Шарпило, студент II курсу Коледжу, учасник гурту гітаристів: «Мені дуже сподобалося на «Jam Session», я відкрив для себе багато нового і, думаю, з усіма будемо творить саме так музику, адже так виходить дуже непогано».

Вадим Валігун, студент II курсу Коледжу, учасник гурту гітаристів: «Дякую запрошеним гостям! Я добре порозважився на «джемі».

Вікторія Городецька, студентка II курсу Коледжу, учасниця музичного арт-терапевтичного майстер-класу – «Малюємо музику «Дерева життя»: «Це був нереально цікавий досвід, як на мене. Мені сподобалась техніка подання матеріалу та приємна атмосфера, в якій був проведений майстер-класс. Чекаю на подібний захід із великим задоволенням».

Анастасія Кравченко, студентка II курсу Коледжу, учасниця музичного арт-терапевтичного майстер-класу «Body-Jazz». Танцюємо музику...».: «Мабуть, це був один з найкращих майстер-класів у моєму житті! Ніколи у своєму житті я б не пішла на якийсь там «Body Jazz», я вас запевняю! А тут, випала така можливість спробувати. І це того варте! Після таких дивних, на перший погляд, танців стає дуже легко, спокійно. Вирівнюється емоційний стан і ти відчуваєш легкість. Дуже корисна річ, хочу вам сказати. Та і головний гість цієї програми, котра проводила цей майстер-клас – неймовірна! Дуже відкрита і приємна жінка, завдяки якій я знайшла спосіб розслаблятися і бути щасливою!».

Рибак І.В., керівник та автор концепції проєкту, заступник директора Коледжу з наукової та методичної роботи: «Продовжую отримувати чудові відгуки від колег, учнів та студентів щодо заходу в цілому та артової, креативної частини проєкту зокрема. Попри надзвичайну організаційну напругу, такі натхненні відгуки та позитивні відчуття його учасників надихають на подальшу творчість. Спасибі за радість співпраці! Дякую всім за величезну підтримку та допомогу».

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Іміджевий захід «Сучасні крос-культурні студії» до Міжнародного дня музики / КЕПІТ / 01.10.2019

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: П'ятниця, 08 листопада 2019 11:06
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » «Сучасні крос-культурні студії» до Міжнародного дня музики: музичні арт-майстерні та арт-простори проєкту