Майстер-клас «Традиції чаювання народів світу» для студентів спеціальності «Туризм» — Університет «КРОК»

Новини та події

Майстер-клас «Традиції чаювання народів світу» для студентів спеціальності «Туризм»

13 листопада 2018 Новини та події

1 листопада 2018 року був проведений майстер-клас «Традиції чаювання народів світу» для студентів 3 курсу спеціальності «Туризм» у рамках дисципліни «Географія культури». Викладач – Мелько Людмила Федорівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри туризму.

Майстер-клас із дегустації чаю справив неймовірне враження. Студенти познайомилися з етапами виготовлення чаю країнами-виробниками та покуштували напої різного географічного й культурного середовища – чаї з чайного куща (білий, чорний, зелений, червоний та жовтий). А також мали змогу покуштувати етнічні чаї: мате, каркаде, ройбуш.

Викладач та студенти розповіли про історію чаїв, їх виробництво, правильність приготування та ще багато інших цікавих фактів. Під час дегустації чаїв присутні могли відчувати, як вони відрізняються між собою.

Студенти ознайомилися з чаєм з чайного куща та зробили висновок, що зелений чай порівняно з чорним менш ароматний, однак більш фізіологічно активний. Жовтий чай був схожий на зелений, але при дегустації напій здивував яскравим ароматом, у якому переплелися ніжність квітів і легкі димчасті нотки. Білий чай при заварюванні дає прозорий золотистий настій, аромат чаю – легкий з фруктовими та медовими нотами.

Вразили своїми смаковими характеристиками етнічні чаї. Каркаде, наприклад, один з найвідоміших в Україні «нечайних» чаїв (тобто не з чайного куща), представляє собою висушені квіти суданської троянди. Це напій червоного кольору, який має легкий, солодкуватий, але із незвичайною кислинкою смак. Мате, який відомий ще назвою «парагвайський чай», п`ють не з чашки, а з гарбуза, назва якого аргентинською звучить як «кала бас», через спеціальну соломинку під назвою «бомбілью». Він вирізняється легким деревним ароматом і складним кисло-солодким смаком з цілою гамою відтінків. Ройбуш у сухому вигляді має вигляд червоно-бурих трісочок-голочок, а у завареному – перетворюється на освіжаючий напій із надзвичайно приємним, легким і м’яким смаком.

Захід закінчився чаюванням з чорним чаєм зі смачним тістечком під назвою «київський торт з вірменськими мотивами» або «вірменсько-київський торт» у виконанні «Cakes_by_sm». Тістечко виготовлено як київський торт, але з елементами приготування вірменської кухні. Крем був з вареним згущеним молоком, посередині безе та коржі, які у вірменській кухні виготовляють на пару, а потім запікають у духовці.

Щиро дякуємо всім студентам, які брали участь у майстер-класі, та особливо Мелько Людмилі Федорівні за організацію такого пізнавального та корисного заходу!

Статтю підготувала студентка
3 курсу спеціальності «Туризм» Смоян Ерміне

Оновлено: Середа, 14 листопада 2018 09:13
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Майстер-клас «Традиції чаювання народів світу» для студентів спеціальності «Туризм»