Студенти КЕПІТу відвідали авторську програму І. Щукіної з циклу «Історія одного твору» — Університет «КРОК»

Новини та події

Студенти КЕПІТу відвідали авторську програму І. Щукіної з циклу «Історія одного твору»

05 листопада 2018 Новини та події

27 жовтня студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій відвідали авторську програму Ірини Щукіної з циклу «Історія одного твору», присвячену 125-річчю першої збірки Лесі Українки «На крилах пісень», що проходила в музеї Лесі Українки.

Ювілейна дата є чудовою нагодою згадати історію появи на світ проетичної збірки в цілому, а також окремих її творів. Здається, що за минулі 125 літ уже все вивчено і стало хрестоматійним, однак студенти дуже здивувалися, дізнавшись, що широко відомий цикл «Сім струн» має музичний код, зашифрований у музичних термінах.

Через невірні переклади цих термінів довгі десятиліття ніхто не мав можливості у повноті осягнути авторський задум. Студенти були вражені витонченістю і глибиною текстів Лесі Українки, які проявляються після розшифрування коду.

Звучали поезії з першої збірки Лесі Українки у виконанні актриси Українського малого драматичного театру, викладача КНУТКІТ ім. І. К. Карпенка-Карого Олени Огороднійчук та її студентки Дарії Усупової, музичні інтерпретації поезій у виконанні лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів Світлани Клочкової-Коваленко (сопрано) і Наталії Скворцової (фортепіано).

Щиро дякуємо Степаненко Наталії В’ячеславівні, викладачу української мови та літератури, за надану для студентів можливість поринути у вир поезії та музики!

Оновлено: Понеділок, 05 листопада 2018 15:22
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Студенти КЕПІТу відвідали авторську програму І. Щукіної з циклу «Історія одного твору»