Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Національний музей історії України — Університет «КРОК»

Новини та події

Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Національний музей історії України

30 жовтня 2018 Новини та події

29 жовтня 2018 року студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» традиційно у рамках навчальної дисципліни «Вступ до фаху» відвідали Національний музей історії України разом з Гаврилюк Світланою Павлівною – доцентом кафедри туризму.

У музеї студенти відстежили процес розвитку суспільства на території України від глибокої давнини до наших днів, ознайомилися з етнографічними, археологічними, нумізматичними колекціями, творами живопису і скульптури та іншими історичними експонатами.

Спершу студентів ознайомили з періодами історії Київської Русі, експозиціями, присвяченими праці рибалок, теслярів, ковалів та інших ремісників. Окрему увагу було приділено представленим експонатам, що оповідають про історію культури, побуту, військової справи та повсякденне життя людей давніх часів. Інтерес викликала і колекція предметів старовини, що розповідає про життя селян, знаті і жителів міст.

Далі студентам показали експозицію «Катерининське століття» і карету імператриці Єлизавети Петрівни, яку вона подарувала київському митрополитові Рафаїлу Заборовському під час перебування у Києві 1744 року. Студентам представили телеграфний апарат системи Юза, який є передовою технікою кінця ХІХ століття. У музеї першокурсники побачили унікальні меблі, виконані у стилі вікторіанської епохи, а також багато інших експонатів, що заслуговують уваги і розповідають про історію країни в різні періоди часу.

Загалом фонди музею нараховують понад 800 тис. унікальних пам'яток історії та культури. Крім основної експозиції, у музеї працює кілька виставок: виставка зброї, «Скарби музею», «В орбіті християнської культури» та ін.

Екскурсія виявилася не тільки пізнавальною, надавши студентам змогу поглибити свої знання з історії нашої країни та отримати масу задоволення, а й корисною з точки зору формування професійних компетентностей у майбутніх фахівців з туризму. Студенти вчилися організовувати подібні заходи, спостерігали за роботою працівників музею та екскурсовода. У студентській аудиторії ще буде аналіз і обговорення заходу.

Дякуємо працівникам Національного музею історії України за гостинність та професіоналізм!

Висловлюємо вдячність співробітникам кафедри туризму Гаврилюк Світлані Павлівні та Ткаченко Марині за організацію екскурсії!

Оновлено: Середа, 21 листопада 2018 15:17
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Національний музей історії України