Хода пам'яті жертв Бабиного Яру — Університет «КРОК»

Новини та події

Хода пам'яті жертв Бабиного Яру

01 жовтня 2018 Новини та події

30 вересня 2018 року студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій під керівництвом заступника директора з виховної роботи Степаненко Наталії В’ячеславівни взяли участь у Ході пам'яті  роковин масових розстрілів нацистами людей у Бабиному Яру в Києві на Подолі.

Пам'ять загиблих невинних людей різних національностей була вшанована хвилиною мовчання. Бабин Яр був масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні. Масові розстріли тут розпочалися відразу після вступу нацистів до Києва. Від 27 вересня відбувалися щоденні масові розстріли євреїв – військовополонених і цивільних громадян. Їх пік припадає на 29–30 вересня, тривалість – щонайменше до кінця жовтня 1941 р. За цей час загинуло 33 771 особа. До кінця вересня 1943 р. Бабин Яр продовжував залишатися місцем регулярних розстрілів і захоронень. Серед постраждалих – комуністи-підпільники, роми, душевнохворі, заручники, моряки Дніпровської флотилії, в’язні гестапо, українські націоналісти. Бабин Яр став останнім місцем і для його численних ув’язнених.

Бабин Яр – некрополь для більш ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

Ця Хода пам’яті допомогла знову усвідомити те, що ми повинні цінувати мирний час!

Присутні на Ході пам’яті свідки Бабиного Яру закликали в пам'ять про ці злочини дати відсіч злу в сучасному світі і ніколи не повторювати помилок у майбутньому. Бо без пам’яті про минуле ми приречені повторювати ці помилки. Наш обов’язок – зберегти пам’ять про Бабин Яр та передати її наступним поколінням.

Оновлено: Четвер, 04 жовтня 2018 08:03
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Хода пам'яті жертв Бабиного Яру