Університет «КРОК» зібрав експертів у галузі нерухомості — Університет «КРОК»

Новини та події

Університет «КРОК» зібрав експертів у галузі нерухомості

08 грудня 2016 Новини та події

В Університеті «КРОК» 1 грудня відбулося цікаве зібрання партнерів, професіоналів, однодумців – круглий стіл, присвячений підготовці фахівців для сфери нерухомості України. Його співорганізаторами були Центр економіки нерухомості, Коледж економіки, права та інформаційних технологій, кафедра економіки та менеджменту підприємства.

У заході взяли участь близько двох десятків зацікавлених осіб – представники бізнес-середовища, керівники громадських професійних організацій, викладачі та випускники Коледжу й Університету.

Відкрив зібрання директор Центру економіки нерухомості Дзюбко Віктор Васильович, який привітав учасників та коротко окреслив коло питань для обговорення, розповів про бачення шляхів підготовки фахівців саме в Університеті «КРОК».

Приємно те, що жоден з учасників зустрічі не залишився осторонь обговорення і часом розмова була досить гострою.

Так, зокрема, голова Всеукраїнської асоціації фахівців оцінки Максимов Степан Йосипович не тільки підтримав ініціативу Університету щодо спеціалізації, пов’язаної з економікою нерухомості, але й окремо проаналізував можливі варіанти навчальних дисциплін, охарактеризував складові такої комплексної підготовки. При цьому зазначив, що основними її складовими мають бути сучасні програми, введення елементів індивідуального навчання студентів, практична орієнтованість кожної дисципліни.

Голова кваліфікаційної ради при ГС «Експертна міжгалузева асоціація України» з розробки професійних стандартів і кваліфікацій у сфері житлово-комунальних послуг, управління нерухомістю, благоустрою та інших послуг на ринку нерухомого майна Топал Анатолій Анатолійович зупинився на наявних на сьогодні напрацюваннях, наголосивши на важливості співпраці всіх учасників професійного середовища задля створення і впровадження якісних сучасних програм.

Декан факультету економіки та підприємництва Університету кандидат фізико-математичних наук Кахута Надія Дмитрівна наголосила на зацікавленості у співпраці факультету з бізнес-середовищем, підкреслила необхідність і важливість відкриття нових освітніх програм для студентів – бакалаврів і магістрів. Особливо відзначила, що сфера нерухомості є специфічною сферою, яка потребує спеціальних знань і збереження традицій підготовки фахівців, які складалися впродовж тривалого часу.

Президент Спілки фахівців з нерухомого майна України Несин Віктор Васильович вважає проблему підготовки ріелторських кадрів проблемою номер один для цивілізованого функціонування ринку. Окрему увагу він приділив питанню досвіду співпраці очолюваної ним громадської організації з нашим Університетом та його структурними підрозділами, висловив вдячність за високий рівень підготовки фахівців-ріелторів у стінах навчального закладу.

Завідувач кафедри економіки та менеджменту підприємства Університету доктор економічних наук, професор Галиця Ігор Олександрович запропонував присутнім власний погляд вирішення актуальних проблем сфери економіки нерухомості, який базується на цікавому поєднанні теоретичних та практичних аспектів, дав ґрунтовну оцінку загальної ситуації в економіці України й окреслив можливі сценарії розвитку саме цього сегмента. Він запропонував проводити такі зустрічі з певною періодичністю – раз на два-три місяці, аби мати можливість постійно обмінюватися думками і взаємодіяти освітянам і практикам з усього спектра актуальних для них питань.

Цікавим і гострим був виступ Максименко Ольги Леонідівни, президента Експертної міжгалузевої асоціації України. Він викликав бурхливу дискусію серед учасників круглого столу одразу в кількох площинах – взаємодія держави і професійного середовища у сфері освіти, вимоги до професійних та освітніх стандартів, об’єднання зусиль і запитів ринку праці та вищої школи.

Голова Всеукраїнської спілки оцінювачів України Трухан Валерій Павлович та Перший заступник голови Лищенко Віктор Васильович зупинилися на досвіді роботи зі студентами-практикантами та стажистами, окреслили коло проблемних питань, які можна вирішити у взаємодії навчального закладу і бізнес-структур.

Професор кафедри мистецтвознавства та експертизи Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, д. т. н. Платонов Борис Олексійович поділився своїми думками щодо підготовки фахівців-оцінювачів за специфічними напрямками, звернув увагу на необхідність більш широкого і неформального залучення громадських організацій до процесу підготовки та підвищення кваліфікації оцінювачів.

Випускники Київського коледжу нерухомості, а зараз керівники успішних бізнес-структур Лахтіна Наталя, Когут Руслан, Ярошенко Сергій поділилися своїм поглядом на теоретичну і практичну підготовку майбутніх фахівців, висловили вдячність за високий рівень освітньої підготовки у стінах Коледжу та Університету. Цікавим було бачення випускниками сьогоднішніх студентів, їхнього розуміння і ставлення до опанування професійних знань, умінь та навичок.

Підбиваючи підсумки, завідувач економічного відділення Коледжу економіки, права та інформаційних технологій Червінська Тетяна Миколаївна подякувала присутнім за багаторічну співпрацю і наголосила на необхідності збереження системи підготовки фахівців для сфери економіки нерухомості – від молодшого спеціаліста до магістра.

У кулуарах зустрічі ще довго точилися розмови, тривало обговорення, висловлювалися ідеї та пропозиції. Приємно й важливо те, що розмова була дійсно потрібною, вона спонукала до роздумів і дій, які обов’язково матимуть конкретний практичний результат.

Окрему подяку за допомогу в проведенні заходу висловлюємо департаменту зв’язків з громадськістю та реклами і його директору Титаренко Наталії.

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Круглий стіл з нерухомості / 01.12.2016

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Четвер, 08 грудня 2016 16:01
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Університет «КРОК» зібрав експертів у галузі нерухомості