Міжнародна конференція «Економічна теорія та освіта ХХI століття» — Університет «КРОК»

Новини та події

Міжнародна конференція «Економічна теорія та освіта ХХI століття»

05 жовтня 2015 Новини та події

25 вересня 2015 року з нагоди 20-ї річниці кафедри економічної теорії Університету економіки та права «КРОК» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Економічна теорія та освіта ХХI століття».

Спогадами про зародження і розвиток навчального підрозділу поділилася завідувач кафедри економічної теорії доктор економічних наук, професор Радіонова Ірина Федорівна.

У 1995 році в Університеті «КРОК» було сформовано кафедру, на якій зібрали викладачів різних економічних дисциплін. Загалом наші викладачі тоді викладали 46 дисциплін. Підрозділ став підґрунтям, на якому виросли кафедри економіки підприємства, фінансів,  банківського бізнесу й інші кафедри.  Багато чого впроваджувалося вперше. Так, у 1996-му з використанням наукового потенціалу кафедри було створено редакцію фахового видання «Вчені записки Університету «КРОК», де вчені та молоді науковці мають змогу публікувати власні наукові дослідження. Перший аспірант Університету захистився по нашій кафедрі. 25 вересня 2015 року кафедра відзначила свою 20 річницю. Саме з цієї нагоди в Університеті «КРОК» було організовано Міжнародну науково-практичну конференцію «Економічна теорія та освіта ХХI століття». Під час конференції учасники охарактеризували надбання, що їх має сучасна економічна наука, та обговорили актуальні проблеми, до вирішення яких мають долучитися вітчизняні економтеоретики. Іншим об’єктом дискусії була українська освіта загалом та економічна освіта зокрема. Учасники конференції намагалися сформулювати основні проблеми освіти, окреслити шляхи їх вирішення з огляду на тенденції розвитку освіти у 20 столітті.

До організаційного комітету конференції, крім Ірини Федорівни, увійшли Алімпієв Є.В., Кириленко В.І., Лаптєв С.М., Міщенко В.С., Наконечна Н.В., Соколовська А.М., Ткаченко Н.О., Ящишина І.В.

Учасники заходу працювали на пленарному засіданні та в двох секціях:

  • «Сучасні тенденції світового освітнього простору»
  • «Економічна теорія XXI століття у пізнавальному та прикладному аспекті»

Серед членів конференції були викладачі не лише київських вищих навчальних закладів (Університету «КРОК», КНУ імені. Тараса Шевченка, КНЕУ імені Вадима Гетьмана, Національної академії державного управління при Президентові України, Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова), а й представники Львова, Тернополя, Кам’янця-Подільського, Рівного. 

Під час пленарного засідання з темою «Конструювання якісної освіти через розбудову якісного громадянського суспільства» виступив Деніс Солтес, PHD, асоційований професор кафедри державного управління (Університет КІМЕП, Алмати, Казахстан). Свої тези на конференцію надіслали два викладачі з Грузії та один із Італії. 

За результатами конференції було видано збірку тез у друкованому та електронному вигляді, а також підготовлено рішення конференції. Матеріали буде надіслано до органів державної влади, а також до Інституту педагогіки НАПН  України.

Висловлюємо вдячність викладачам кафедри, Гофман М.О., Захаровій К.Ф., Алімпієву Є.В., співробітникам Університету «КРОК» Титаренко Н.В., Чепізі А.П., Чабалі К.Г. Визнаємо, що без підтримки ідеї проведення конференції з боку проректора Університету Наконечної Н.В. та президента Міжнародного фонду досліджень освітньої політики Фінікова Т.В. конференція навряд чи могла б відбутись.І.Ф. Радіонова

Вітаємо працівників кафедри економічної теорії з ювілеєм та бажаємо подальших наукових здобутків і досягнень у викладанні!

Пропонуємо Вашій увазі фотозвіт

Міжнародна конференція «Економічна теорія та освіта ХХI століття»

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Понеділок, 05 жовтня 2015 14:16
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Міжнародна конференція «Економічна теорія та освіта ХХI століття»