Чому таки варто обрати спеціальність Маркетинг? — Університет «КРОК»

Новини та події

Чому таки варто обрати спеціальність Маркетинг?

24 червня 2022 Новини та події

Спеціальність «Маркетинг» є надзвичайно актуальною, важливою та безальтернативною для розвитку економіки, особливо сьогодні, за стрімкої євроінтеграції та входження у глобальні ринки. Без сильного маркетингу вітчизняний бізнес не зможе ефективно реагувати на сучасні виклики зростаючої конкуренції. Саме маркетинг є рушієм цього процесу, потужним механізмом адаптації до ринкових змін і вдосконалень, що допомагає підприємствам завжди бути в тренді швидкого оновлення ринкових продуктів, змін уподобань та смаків споживачів, а значить – ринково і соціально успішними.

Маркетинг спрямований на задоволення потреб споживачів, а, значить в центрі його уваги стоїть людина з особливою моделлю споживацької поведінки. Маркетолог, без перебільшення, – це і стратег, і капітан бізнесу. Адже маркетингові знання, маркетингові принципи розуміння ринку є основою започаткування бізнесу.

Саме маркетологи з‘ясовують, хто є реальними і потенційними споживачами, клієнтами, постачальниками, конкурентами. В умовах продуктової перенасиченості практично будь-якого сегменту ринку саме маркетологи мають відповісти на питання: «в чому має полягати конкурентна перевага цього бізнесу?» і визначити, які ринкові продукти забезпечать ринковий успіх компанії та її диференціацію серед інших підприємств. Результати маркетингових досліджень незадоволених чи неусвідомлених потреб споживачів, іх побажань та попиту на товари (послуги) є орієнтирами для інноваційної діяльності: саме маркетологи визначають, якими властивостями мають володіти новітні та удосконалені продукти, якою має бути інформація про новинки, як створювати і просувати бренди.

Маркетологи вибирають місця розташування компаній, визначають асортимент, необхідні обсяги виробництва продукції, розробляють цінову та рекламну політики компанії на обраному цільовому ринку.

Попит на маркетологів, особливо висококваліфікованих, є незадоволеним і, що важливо, стабільно зростає в умовах цифровізації економіки та стрімкого поширення бізнесу в інтернет-просторі. Серед найбільш актуальних професій сьогодні – інтернет-маркетологи, СММ-маркетологи, маркетинг-аналітики та інші представники маркетингової професійної спільноти. Отже, ця професія є перспективною щодо можливостей довготривалої трудової кар’єри, професійного розвитку без необхідності різко змінювати фах.

Привабливість професії маркетолога полягає ще й у тому, що вона пропонує широкий спектр напрямів розвитку власних здібностей та інтересів, можливостей їх реалізації в різноманітних ринкових проектах і продуктах. Незмінним є лише те, що маркетолог завжди є креативним, готовим до постійних змін. А оскільки маркетингові знання та вміння за своєю суттю є інтернаціональними, універсальними, вони дають змогу їх компетентному власнику ефективно працювати у будь-якій національній економіці, на будь-яких сегментах глобальних ринків і відтак – успішно й надійно забезпечувати потреби свої, власної родини та досягати цілей компанії і суспільства в цілому.

Обираючи спеціальність «Маркетинг», Ви обираєте власний успіх!

 

Петрова Ірина Леонідівна

 

 

Оновлено: П'ятниця, 24 червня 2022 19:25
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Чому таки варто обрати спеціальність Маркетинг?