Екскурсія до Національного банку України — Університет «КРОК»

Новини та події

Екскурсія до Національного банку України

09 жовтня 2020 Новини та події

07 жовтня 2020 року перший курс спеціальності «Міжнародні економічні відносини» відвідав унікальну екскурсію, яку люб’язно організував Національний банк України.

З огляду на карантинні обмеження, екскурсії в приміщенні банку тимчасово не проводяться, тому студенти не мали змоги подивитися зсередини на роботу працівників банку, оглянути знаменитий Музей грошей НБУ, але сподіваємося, що цей захід ще буде реалізовано в майбутньому.

Саме через пандемію програма нинішньої екскурсії передбачала лише вуличний похід навколо банку і його околиць. Але студенти й гадки не мали, наскільки цей похід може бути цікавий і змістовний. Виявляється ледь чи не весь старовинний київський район Липки так, чи інакше пов'язаний з банком, його заснуванням (ще у часи Російської імперії), його фундаторами, працівниками-банкірами, відділеннями і тому подібним.

Студенти дізналися: про архітекторів О.Кобєлєва та О. Вербицького, які спроектували і оздобили фасад будівлі НБУ; про італійського скульптора Еліо Саля і його брата, художника Еудженіо, які оздобили внутрішні приміщення банку; дізналися чому київські вулиці, які прилягають до НБУ називаються Інститутською, Банковою, Липською, Шовковичною, Виноградовою; чому на фасаді центральної будівлі банку викарбувано дві дати: 1902-05 і 1934; чому фасад прикрашено скульптурами грифонів, крилатих левів та який сенс зображень п’яти дивних гербів; побачили Будинок бувшого дворянського зібрання, в якому раніше містився банк після його переїзду з Подолу у середині ХІХ ст. і який нині знаходиться у розпорядженні НБУ; побачили Пряниковий будинок банкира Лібермана (нині будинок Спілки письменників України); ознайомилися з історією будинку Київської товарної біржі, а згодом Київського земельного банку; дізналися про перший київський хмарочос Гінзбурга, який стояв на місці нинішнього готелю Україна та про багато, багато іншого, цікавого.

Сердечно дякуємо прекрасному екскурсоводові панні Марті за її терпіння, ерудованість, любов до історії міста. У підсумку пані Марта подарувала кожному учаснику екскурсії невеличку книжечку про Національний банк України.

Оновлено: П'ятниця, 09 жовтня 2020 19:26
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Екскурсія до Національного банку України