Про спеціальність «Журналістика» від студентів (ч.1) — Університет «КРОК»

Новини та події

Про спеціальність «Журналістика» від студентів (ч.1)

10 серпня 2020 Новини та події

У рамках навчально-ознайомчої практики для здобувачів спеціальності «Журналістика», яка відбувалася цього року дистанційно, пройшло обговорення здобувачами цієї спеціальності освітньої програми для підготовки журналістів Університетом «КРОК» й набуття ними теоретичних знань, отримання та формування практичних навичок стосовно використання цих складових в обраній спеціальності.

Студенти також обговорили поглиблення знань, одержання спеціальних умінь, прийомів у сфері журналістики; оволодіння формами, методами та жанрами сучасної журналістики на базі одержаних знань. Тож, Вашій увазі хочемо представити окремі думки студентів Університету «КРОК» стосовно такої підготовки.

Одарич Дарина (1 курс, денна форма): Практичні навички – є найголовнішою складовою, мабуть, у будь-якій професії, бо мало знати, потрібно навчитися використовувати знання у сфері своєї роботи. Після того, як студент освоїв головні теоретичні засади журналістики, наступним кроком є спроба використати ці навички у практиці. Розвиток та удосконалення практично відбувається завдяки повсякденному навчанню та праці. Починаючи з першого семестру, що стало дивним для мене, освітня програма передбачає безліч зустрічей та майстер-класів від фахівців. Кожна зустріч особлива не лише знайомством та нагодою поспілкуватися з відомою людиною, а й своєю різноманітністю тем та викладеного матеріалу. Це зроблено здебільшого для того, щоб ознайомити студентів з варіантами роботи та її різновидів після здобуття освіти журналіста.

Титаренко Лілія (2 курс, денна): я навчаюся за освітньою програмою зі спеціальності «061 Журналістика», яка розрахована на 4 роки навчання, 240 кредитів ЄКТС. Основну мету, як я для себе зрозуміла, цієї освітньої програми є надати здобувачам теоретичні знання та практичні навички, достатні для успішного виконання професійних обов’язків за обраним фахом, а також забезпечити оволодіння спеціальними фаховими методами та вміннями, необхідними для підготовки та поширення суспільно значущих інформаційних матеріалів. Основна частина навчання присвячена опануванню та практичному застосуванню теоретичних знань і практичних умінь і включає: опанування теоретичної складової журналістики та журналістикознавства, вивчення основних теоретико-методологічних підходів у галузі масмедійної діяльності, опрацювання практичних методів підготовки та поширення інформаційного продукту.

Шевченко Дмитро (1 курс, дистанційна): Створення гнучкої інноваційної освітньої системи для підготовки професіоналів, особистісного розвитку, адекватного вимогам інформаційного суспільства, потребам міжнародного і національного ринків праці, інтегрованої в світовий освітній простір та орієнтованої на демократичні цінності – це все те, що мене привабило при виборі університету після закінчення школи. Але не останню, а може й головну роль зіграло те, що я можу проходити навчання дистанційно. Так сталося, що іншої можливості отримати вищу освіту в мене немає. Що ж таке дистанційне навчання в Університеті «КРОК». Дистанційне навчання – це комплекс освітніх послуг, що надається за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Освітній процес проходить за індивідуальним розкладом у зручний для мене, як студента, час та в зручному місці. Потреби приходити до Університету на лекційні та практичні заняття немає. Якраз те, що мені потрібно у силу певних обставин. Я дізнався, що мій університет надає такі можливості як для студента дистанційної форми навчання:

  • Отримати диплом загальнодержавного зразка.
  • Можливість здійснення навчання за декількома спеціальностями одночасно в дистанційному режимі. Немає необхідності бути присутнім на заняттях в Університеті.
  • Постійний доступ до матеріалів навчання (електронні підручники, відеолекції, тексти завдань, тести та інші матеріали) з будь-якого місця і в будь-який час.
  • Можливість ознайомлення із матеріалами та виконання отриманих завдань в зручний для студента час. • Постійна інформація про стан поточної успішності.
  • Проведення відеоконсультацій викладачами в онлайн-режимі.
  • Оперативне реагування студофісу та кафедри на виникнення будь-яких питань, пов’язаних з навчанням.
  • Прийнятні ціни на послуги освіти, гнучка система оплати.

Саме тому я вирішив, що ця освітня програма дасть мені:

  • високоякісну професійну журналістську освіту;
  • можливість здобути реальне ремесло за допомогою практиків у медіасфері;
  • практичний досвід роботи і якісне портфоліо для полегшення працевлаштування;
  • якісні зв’язки і контакти в професійному журналістському середовищі;
  • вміння та навички, які дають змогу самотужки створювати новітні медіа;
  • крім того, якісні теоретичні знання з фаху «Журналістика».

Бо саме про таку професію я і мріяв.

Мулик Катерина (3 курс, заочна): Освітньо-професійна програма з спеціальності «061 Журналістика» має прикладну орієнтацію. Практична складова є невід’ємною при вивченні місця та ролі масмедіа у сучасному світі. Студенти мають безліч майстер-класів, цікавих лекцій та нових знайомств. Навчальний рік у заочної форми навчання почався майже одразу з майстер-класів від головного редактора «Володимирецького вісника» Сергія Скібчика. У ході цих зустрічей він презентував особливості діяльності журналіста. Зокрема, як варто готувати інформаційні новини, про закони сучасної журналістики, про особливості роботи інтернет-видання, блогу. В ході майстер-класів я написала першу інформаційну замітку в стінах нашого університету. С. Скібчик дав поради щодо того, якими мають бути репортажі, щоб стати затребуваним журналістом. Майстер-клас телевізійної журналістики від відомого журналіста, телеведучого спортивних програм Валентина Щербачова – члена Національної спілки журналістів України, члена Асоціації спортивних журналістів України.

Оновлено: Вівторок, 11 серпня 2020 11:21
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Про спеціальність «Журналістика» від студентів (ч.1)