Лекція про геноцид євреїв від організації «Молодь за мир» — Університет «КРОК»

Новини та події

Лекція про геноцид євреїв від організації «Молодь за мир»

17 вересня 2018 Новини та події

13 вересня 2018 року у читальній залі бібліотеки Університету «КРОК» відбулася лекція для студентів Коледжу економіки, права та інформаційних технологій від волонтерської організації «Молодь за мир», де слухачі дізналися про геноцид євреїв – Голокост.

За роки війни нацисти знищили близько 6 мільйонів євреїв, з них півтора мільйона дітей, що становило приблизно третину загальної чисельності євреїв в усьому світі в той час. Планомірне знищення євреїв не можна назвати просто актом геноциду, настільки безпрецедентним воно було за масштабами опрацьованості та реалізації. Це була спроба знищити цілий народ, де б не перебували його представники. Саме тому геноцид єврейського народу в роки війни отримав назву Голокост (англ. Holocaust – «всеспалення»).

Наймасовіше вбивство при Голокості сталося у вересні 1941 року в урочищі Бабин Яр недалеко від Києва в Україні, де було вбито більш ніж 33 000 євреїв всього за два дні. Були знищені не тільки люди – була знищена унікальна місцева єврейська культура, знищена пам'ять про те, що вона (ця культура) століттями була невід'ємною частиною культури Східної Європи. Свідчень цьому практично не збереглося.

Під час подібного роду заходів студенти дізнаються про події минулих років детальніше та мають змогу усвідомити всю їх трагічність. Красно дякуємо волонтерській організації «Молодь за мир» за активну позицію у вихованні історичної пам’яті в молоді!

Оновлено: Середа, 19 вересня 2018 16:15
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Лекція про геноцид євреїв від організації «Молодь за мир»