Студенти спеціальності «Туризм» стали учасниками туру «Цілюща сила Карпат» — Університет «КРОК»

Новини та події

Студенти спеціальності «Туризм» стали учасниками туру «Цілюща сила Карпат»

27 липня 2017 Новини та події

З 25 по 28 травня 2017 року студенти спеціальності «Туризм» разом зі своїми друзями та співробітниками Університету «КРОК» стали учасниками етно-оздоровчо-пізнавального туру «Цілюща сила Карпат» на Гуцульщині (Верховина).

У квітні 2017 року до Туристичної вітальні кафедри туризму завітала Світлана Шпилька, географ, мандрівник, автор інтернет-спільноти «Активний відпочинок зі змістом», та розказала студентам про свої неймовірні авторські маршрути, особливості складання турів, ведення туристичного блогу.

Так виникло бажання разом зі Світланою Шпилькою як організатором відвідати Гуцульщину – чарівний куточок Карпатських гір. Керівником групи була Мелько Людмила Федорівна – завідувач кафедри туризму.

До маршруту долучилися найактивніші студенти 1 та 3 курсів спеціальності «Туризм», інших спеціальностей та співробітники Університету «КРОК», друзі кафедри туризму, учасники наших туристичних проектів: Іщенко Людмила Володимирівна, Годун Аліна, Іщенко Роман.

У перший день було здійснено похід на гору «Кринта». Провідником став Титик Олександр Михайлович – географ, краєзнавець із багаторічним стажем, людина, яка закохана у свою справу.

Похід пролягав через високогірні села Гуцульщини, де учасники спілкувалися з доброзичливими мешканцями. Навкруги відкривалися неймовірні краєвиди. Підйом був не дуже складний, але більшість студентів у горах були вперше, тому ця подія стала своєрідним випробуванням сил та характеру.

На вершині пан Олександр організував приготування обіду, до якого із задоволенням долучилися усі учасники мандрівки.

Поверталися до готелю стежкою, з якої відкривався мальовничий Чорногірський хребет!

До речі, мандрівники зупинилися в готелі «Повниця», де студенти як майбутні фахівці змогли повчитися гостинності, веденню готельного бізнесу.

Ввечері учасники походу відвідали унікальний музей-галєрію гуцульських традицій та обрядів Павли Рошковської, де господиня розповіла про особливості традиційної культури гуцулів, представила унікальні експонати народного одягу, який у родині передається із покоління в покоління, та нагодувала смачнющим обідом.

Другий день також був багатий на враження. Мандрівники відвідали музей гуцульських інструментів Романа Кумлика, де господиня продемонструвала гру на 17 музичних інструментах, етнографічний музей старожитностей Гуцульщини Ярослава Зеленчука, взяли участь у майстер-класі з ліжникарства в родині Наталії та Ярослава Кіщуків, завітали до християнського храму 18 сторіччя, стали учасниками майстер-класу з косівської кераміки Козак-Ділети Іванни, а наостанок відвідали мальовничі Шешорські водоспади.

Чарівні гори, доброзичливі мешканці, унікальна культурна спадщина Гуцульщини справили неймовірне враження!

Не встигли приїхати додому, а хочеться вже повернутися назад…

Учасники мандрівки щиро дякують Світлані Шпильці, Титику Олександру, усім доброзичливим господарям, майстрам Гуцульщини, які приймали їх, за неймовірну подорож, професіоналізм, доброзичливість, гостинність і сподіваються на подібні маршрути в майбутному.

Кафедра туризму висловлює вдячність усім мандрівникам за дружбу, партнерство, бажання пізнавати чарівні куточки нашої країни!

 

Пропонуємо переглянути фотозвіт

«Цілюща сила Карпат»

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Вівторок, 13 листопада 2018 18:26
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Студенти спеціальності «Туризм» стали учасниками туру «Цілюща сила Карпат»