Засідання Вченої ради Університету — Університет «КРОК»

Новини та події

Засідання Вченої ради Університету

17 травня 2017 Новини та події

10 травня 2017 року відбулося засідання Вченої ради Університету «КРОК», приурочене до святкування 25-річчя закладу. На порядку денному засідання стояло питання щодо присвоєння Почесного звання «Почесний професор Університету «КРОК» трьом поважним і знаним особистостям, керівникам структурних підрозділів, викладачам Університету, а саме: деканові факультету міжнародних відносин, доктору економічних наук, професору Рокочій Вірі Володимирівні; кандидатові історичних наук, професору, Заслуженому працівникові освіти України, Президенту Міжнародного фонду досліджень освітньої політики Фінікову Тарасу Володимировичу; проректору, кандидатові юридичних наук, професору, Відміннику освіти України Гіжевському Володимиру Казіміровичу.

 Відкриваючи засідання Вченої ради, ректор Університету «КРОК» Лаптєв Сергій Михайлович наголосив, що за дорученням зборів засновників Освітньої Корпорації «КРОК» він висуває колег Фінікова Т.В., Гіжевського В.К. та Рокочу В.В. як кандидатів на присвоєння Почесного звання «Почесний професор Університету «КРОК» на підставі відповідного положення, що діє в навчальному закладі.

Слово для представлення номінантів надали доктору політичних наук, професору, академікові УАПН, Заслуженому діячеві науки і техніки України, одному зі старійшин викладацького корпусу КРОКу Картунову Олексію Васильовичу, який свого часу першим отримав Почесне звання «Почесний професор Університету «КРОК». Він зауважив, що напередодні 25-річчя нашого славетного Університету із задоволенням ознайомився з життєвим шляхом, кар’єрним зростанням та науковими здобутками трьох кандидатів, з їхнім величезним внеском у становлення і розвиток освіти і науки в нашій країні, зокрема й Університету «КРОК». Саме тому засновники й обрали Рокочу В.В., Фінікова Т.В. та Гіжевського В.К. з-поміж інших, гідних такого почесного звання представників професорсько-викладацького складу закладу.

Тож першою була представлена Рокоча В.В., яка є відомим українським ученим-економістом, доктором економічних наук, професором, академіком АН ВШ України. В Університеті «КРОК» Віра Володимирівна працює вже 21 рік, спочатку як сумісник, а з 2006 р. штатним співробітником, уже 11 років є деканом факультету міжнародних відносин та завідувачкою кафедри міжнародної економіки та бізнесу. Вона автор близько 200 друкованих праць, зокрема кількох інноваційних підручників і посібників та фундаментальних монографій, присвячених переважно проблемам розвитку світової економіки. Віра Володимирівна, зазначив доповідач, щедро наділена талантом справжнього ученого і чудового педагога-наставника. Вона активна, ініціативна, креативна, принципова і відповідальна, разом із тим відкрита і комунікабельна, користується повагою і любов’ю колег та студентів.

Другим було представлено Фнінкова Т.В. Його загальний трудовий стаж становить 43 роки, у тому числі 21 рік в Університеті «КРОК». Він є одним із засновників КРОКу – в 1989-1993 рр. був заступником генерального директора з наукової роботи навчально-наукової фірми «КРОК». У 1994-2009 рр. – віце-президент Інституту економіки, управління та господарського права, як спочатку називався Університет, та перший проректор. Саме на цій посаді продемонстрував організаторський талант, зарекомендував себе як неперевершений менеджер. Тарас Володимирович активно займається науковою роботою, є автором та співавтором понад сотні наукових праць, присвячених проблемам вищої школи. Значну увагу приділяє зміцненню міжнародних зв’язків у галузі вищої освіти, співпраці КРОКу з провідними університетами Нідерландів, Німеччини, Польщі, Чехії та інших держав. Фініков Т.В. – особистість ініціативна, креативна і цілеспрямована. Користується заслуженою повагою і авторитетом серед викладачів і студентів не лише Університету «КРОК», а й деяких інших вишів, у тому числі – зарубіжних.

Третім був представлений Гіжевський В.К. (1944 р.н.). Трудову діяльність він розпочав у 1963 р. помічником машиніста паротяга, у 1963-1966 рр. служив у лавах Радянської Армії. З 1999 р., після звільнення із системи МВС у запас за вислугою років, працює в Університеті «КРОК» на посаді декана юридичного факультету, а згодом на посаді проректора. У 2004 р. отримав атестат професора кафедри цивільного і трудового права. Гіжевський В.К. має 35 років науково-педагогічного стажу, у тому числі 18 років в Університеті «КРОК», є автором і співавтором понад 150 наукових праць, переважно з транспортного, адміністративного та кримінального права. Підготував 7 кандидатів юридичних наук, кілька десятків магістрів та близько 50 разів виступав офіційним опонентом на захисті кандидатських дисертацій. Є членом двох спеціалізованих Вчених рад із захисту кандидатських дисертацій. Володимир Казімірович – полковник міліції, орденоносець. За звитяжну службу в системі МВС нагороджений 39 медалями колишнього СРСР та інших держав. Завершуючи презентацію, Картунов Олексій Васильович наголосив, що кожен із представлених професорів заслуговує на те, щоб члени Вченої ради Університету проголосували за присвоєння їм Почесного звання. Що і було зроблено: відповідне рішення ухвалене одноголосно.

Вітаємо Почесних професорів Університету «КРОК» Рокочу Віру Володимирівну, Фінікова Тараса Володимировича та Гіжевського Володимира Казіміровича і зичимо їм подальшої плідної роботи на користь нашого Університету!

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Засідання вченої ради / 10.05.2017

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Середа, 17 травня 2017 17:23
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Засідання Вченої ради Університету