Публічний захист науково-дослідницьких робіт — Університет «КРОК»

Новини та події

Публічний захист науково-дослідницьких робіт

17 березня 2015 Новини та події

20 лютого 2015 року у відділенні філософії та суспільствознавства відбувся публічний захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів секції філософії Київської Малої академії наук учнівської молоді. Захід проходив в Інституті філософії імені Г.С. Сковороди НАН України.

Серед учасників конкурсу гідно презентували свої дослідження студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій – вихованці секції філософії Київської Малої академії наук. Так, студентка I курсу Трішина Аліна виборола II місце серед учнів 10-х класів м. Києва (в загальному підсумку – 89 балів). Студентка II курсу Николин Богдана здобула III місце серед учнів 11-х класів м. Києва (в загальному підсумку – 76 балів). Щиру вдячність висловлюємо науковим керівникам студентів – відповідно професору кафедри культурології Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова Є.В. Більченко та викладачу кафедри філософії Інституту Є.М. Шушкевичу за їхній висококваліфікований науковий супровід та підтримку.

Презентовані дослідження всіх юних науковців відрізнялися своєю оригінальністю, новизною, високим аналітичним рівнем та свідчать про справжнє, щире захоплення філософією.

Журі конкурсу представляли науковці-філософи, викладачі Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова Адаменко Н.Б., Крилова С.А., Глушко Т.П. Саме завдяки їм на захисті була позитивна, творча атмосфера відкритої, жвавої дискусії та філософського міркування.

Особливу вдячність за підтримку в проведенні захисту висловлюємо Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України в особі директора Мирослава Поповича, українського філософа, академіка НАН України, доктора філософських наук, професора, та особисто Олегу Кисельову, ученому секретарю Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, кандидату філософських наук, президенту МГО «Молодіжна асоціація релігієзнавців».

Відгук керівника секції філософії Київської Малої академії наук учнівської молоді старшого викладача кафедри суспільних наук Університету «КРОК» РИБАК І.В.:

«Усі без виключення юні філософи-науковці з різних навчальних закладів міста натхненно та творчо захищали власні наукові дослідження. Сердечна вдячність усім конкурсантам, їхнім науковим керівникам та поважним членам журі за таке свято науки. Особисту подяку висловлюю членам секції філософії Київської МАН, студентам КЕПІТу Аліні Трішиній, Богдані Николин та учениці 9 класу гімназії № 143 Діані Кузіній за проявлену ними сміливість, наполегливість та терпіння, а також нестримне прагнення до науки та пізнання».

Відгуки членів журі

КРИЛОВА С.А., доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософської антропології Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова:

«Конкурсанти Київської МАН приємно здивували мене сміливістю, щирістю і креативністю. У багатьох роботах були елементи реальної новизни і бажання подальшого наукового пошуку. Проблематика філософської антропології як метаантропології – філософії людини та її меж, філософії подолання некритичності буденного світогляду на шляху набуття гуманізму та гідності – лунала майже в кожній роботі: пошук сенсу життя, смерть та безсмертя, творчість, справедливість, Свобода, Абсолют, Любов… Це означає, що прийшов час філософування про людину, усвідомлення її місця у світі в наш час граничних випробувань людяності».

АДАМЕНКО Н.Б., кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії, заступник директора з навчально-методичної роботи Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова:

«Вчителі середньої школи роблять велику справу, залучаючи до філософування школярів. Ті, хто береться за неї, на мою думку, добре розуміють сучасні  педагогічні стратегії в підготовці соціально, морально і когнітовно грамотного покоління громадян. І я особисто дякую їм за це. Також висловлюю подяку директору Київської Малої академії наук учнівської молоді В.О. Васинюку, керівнику відділення філософії та суспільствознавства Т.Ю. Кот за максимальну підтримку філософських устремлінь юних науковців. Незважаючи на те що кількість учасників секції філософії в конкурсі наукових робіт МАН досі є малочисельною, усі представлені до участі роботи були якісними і в змісті, і в обраній методології виконання, а також в стилістиці та технічному виконанні. Ми, члени журі, намагалися всіляко підтримати учасників у їхніх виступах, знайти якомога більше переваг заявлених філософських проблематик і разом з тим продемонструвати перспективи подальших кроків як в дослідницькій роботі, так і в особистісних пошуках. Не можу не відзначити ту атмосферу легкості, щирості, любові до своєї справи учасників конкурсу в умовах академічного духу філософування та привітної гостинності  Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України».

ГЛУШКО Т.П., кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова:

«Особливо хотілося б відзначити тематику робіт, більшість з яких було орієнтовано на гостроактуальні соціальні проблеми. Це не тільки свідчить про свідомий активний аналіз науковою молоддю проблем свого суспільства, а й формує перспективу для їх ефективного розв’язання в майбутньому».

Оновлено: Четвер, 26 березня 2015 15:26
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Публічний захист науково-дослідницьких робіт