Врятувати дерево та здати використану батарейку: студенти Коледжу відзначають місяць екології — Університет «КРОК»

Новини та події

Врятувати дерево та здати використану батарейку: студенти Коледжу відзначають місяць екології

21 листопада 2016 Новини та події

У рамках місяця екології, який проводиться кожного року, 3–4 листопада 2016 року на подвір'ї Університету «КРОК» Екологічний клуб однодумців «ЛОТОС» Коледжу економіки, права та інформаційних технологій організував та провів акцію зі збору макулатури «День врятованого дерева». Активними учасниками заходу були студенти І курсу КЕПІТу. Також до акції долучилися працівники Університету та Коледжу.

Загальними силами було зібрано близько 670 кг макулатури та збережено 11 дерев. Під час акції студенти могли брати участь у вікторині та флешмобі.

Батарейка – загроза для людства

Чим небезпечні відпрацьовані елементи живлення та як правильно їх утилізувати?

Одна пальчикова батарейка, викинута у відро для сміття, забруднює важкими металами близько 20 квадратних метрів площі. У лісовій зоні це територія проживання двох дерев, двох кротів, одного їжачка і декількох тисяч дощових черв’яків. Тому сьогодні кожен має замислюватися про захист навколишнього середовища, стан землі, повітря, води. Адже як ми ставимося до природи, те саме й отримуємо у відповідь. Ми користуємося батарейками, енергозберігаючими лампами. Але не всі знають, що вони також приховують загрозу для здоров’я. І не всім відомо, куди слід віднести використану батарейку. Адже недарма на ній стоїть позначка «Не викидати у смітник».

10 листопада в холі Університету було проведено акцію зі збору батарейок та інших елементів живлення. Студенти 1 курсу КЕПІТу були настільки активними і так конкурували один з одним, що нам вдалося зібрати 2 558 батарейок. На кожній перерві демонструвалися відеофільми про використані елементи живлення. Кожен, хто здав батарейку, обов'язково отримував цукерку з побажанням.

Фото з події будуть розміщені 22/11/2016

 

Оновлено: Вівторок, 22 листопада 2016 17:14
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Врятувати дерево та здати використану батарейку: студенти Коледжу відзначають місяць екології