Навчальний візит «Захист клімату та енергетичні питання» — Університет «КРОК»

Новини та події

Навчальний візит «Захист клімату та енергетичні питання»

30 березня 2021 Новини та події

24 березня 2021 року відбувся онлайн захід як частина навчального візиту «Захист клімату та енергетичні питання» у рамках реалізації ERASMUS+ проєкту KA2 CLIMAN.

Олена Бєлова, заступник завідувача, старший викладач кафедри бізнес-адміністрування та управління проектами; Олена Наумова, доцент кафедри маркетингу та поведінкової економіки; Андрій Лотарєв, начальник управління міжнародного співробітництва; та Галина Богаченко, керівник проєктів та програм представляли команду Університету «КРОК» взяли участь в онлайн частині навчального візиту «Захист клімату та енергетичні питання» у рамках ЄС проєкта «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату». На заході, який був організований Берлінським університетом прикладним наук (HTW Berlin) для представників університетів країн-партнерів з України, Республіки Білорусь та Грузії, як за напрямом реалізації наукових високотехнологічних кліматоорієнтованих досліджень, так і навчальної підготовки здобувачів магістерського рівня освіти та наукового ступеня доктор філософії (PhD).

Професор М. Барц у своїй доповіді «Енергетична економіка як центральний виклик захисту клімату» розкрив питання системно-орієнтованого підходу щодо застосування енергетичних ресурсів планети з урахування їх вуглецевого внеску у контексті екологічних проблем та глобальної кризи щодо традиційних вуглецевих викопних палив. Професор Кох представив результати власних досліджень щодо застосування підходів для сталого розвитку урбанізованих територій у контексті енергоекономії, вдосконалення організаційної структури екологічного, у тому числі кліматичного, управління на локальному рівні та підкреслив важливість організації та розвитку співробітництва згідно Глобальних цілей сталого розвитку. Професор Ласс-Сейум розкрила питання перспектив виготовлення та використання водневих технологій у промисловості і на транспорті для зменшення загального енергоспоживання та антропогенного впливу на компоненти довкілля у доповіді «Водневі технології – переваги та виклики». Перспективи застосування «природних рішень» на прикладі стимулювання розвитку сільського господарства на торф’яниках та болотах для пом’якшення наслідків зміни клімату було розкрито у доповіді Доктора Віхтмана, співробітника Інституті ботаніки та ландшафтної екології Університету Грайфсвальда. Представлені доповіді максимально широко розкрили усі аспекти реалізації шляхів щодо здійснення кліматоорієнтованої діяльності у Світі та досвіду Німеччини, що було дуже корисним для учасників з України, Республіки Білорусь та Грузії.

За результатами інформаційно дуже насиченого навчального візиту представниками країн України, Грузії та Республіки Білорусь було розроблено та презентовано перспективні заходи щодо захисту клімату в своїх країнах та обговорено результати для досягнення спільної позиції щодо вищеозначених проблем.

Такі навчальні візити є дуже корисними для стимулювання як освітніх, так і наукових процесів в університетах-партнерах, адже тільки на основі обміну досвідом можна досягти міжнародного та міжсекторального у наковому і освітньому аспектах синергетичного ефекту для вирішення глобальних проблем людства.

Хочемо висловити щиру вдячність всій команді HTW Berlin за чудову організацію такого корисного та яскравого заходу!

Мета проекту – допомогти університетам Грузії, Республіки Білорусь і України стати центрами розвитку досліджень кліматичного менеджменту для прискорення інтеграції в світовий кліматичний ринок і реалізації світових вимог по кліматорегулюванню шляхом впровадження кращих європейських практик у сфері запобігання зміни клімату, адаптації та мінімізації наслідків.

Проєкт співфінансується Програмою Європейського Союзу Еразмус+.

Оновлено: Середа, 31 березня 2021 12:02
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Навчальний візит «Захист клімату та енергетичні питання»