Кухні народів світу у туризмі — Університет «КРОК»

КУХНІ НАРОДІВ СВІТУ У ТУРИЗМІ

 

03.06.2025 - 17.06.2025

Курс  «Кухні народів світу у туризмі» передбачає вивчення особливостей регіональних та національних кухонь, організації харчування туристів з урахуванням національних смаків і релігійних уподобань.

Програма курсу спрямована на формування у майбутніх працівників сфери туризму знань і вмінь, необхідних для практичної роботи з вітчизняними та іноземними туристами. Також зміст програми може бути корисним для представників інших сфер діяльності та просто для тих, хто цікавиться особливостями кухонь різних народів та властивою для них організацією харчування.

Актуальність курсу обумовлена необхідністю для працівників туризму володіти необхідними знаннями та вміннями в сфері організації харчування іноземних туристів та вітчизняних за кордоном.

Мета курсу полягає у формуванні системних знань, необхідних для організації харчування як іноземних туристів в процесі їх обслуговування під час подорожі та перебування в Україні, так й українців за кордоном.

Лектор:

Сокол Тетяна Георгіївна

кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри туризму Університету «КРОК», Почесний працівник туризму, віце-президент Асоціації професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу туристсько-екскурсійної сфери України. Має величезний досвід практичної роботи в туризмі, у сфері обслуговування іноземних та вітчизняних туристів.

  • Формат проведення: онлайн (на платформі Teams)
  • Вартість:
    • 300,00 грн., без ПДВ – для працівників Університету «КРОК»;
    • 750,00 грн., без ПДВ – для працівників інших закладів вищої освіти та організацій;
    • 200,00 грн., без ПДВ – для студентів Університету «КРОК»;
    • 450,00 грн., без ПДВ – для студентів інших закладів вищої освіти.
  • Обсяг: 2 кредити ЄКТС (з урахуванням самостійної (позааудиторної) роботи)
  • Період навчання03.06.2025 - 17.06.2025

Результати навчання, які слухач досягне після проходження курсу:

  • знати основні характеристики кухонь та особливості організації харчування народів світу;
  • розуміти особливості харчування іноземних та вітчизняних туристів;
  • вміти організувати харчування туристів з урахуванням особливостей національних кухонь, національних та релігійних уподобань;
  • забезпечувати необхідне інформування вітчизняних туристів щодо особливостей кухонь країни подорожування з метою уникнення конфліктних ситуацій.

Результати навчання, які слухач досягне після проходження курсу:

Документ про підвищення кваліфікації: Сертифікат про підвищення кваліфікації Університету «КРОК», що відповідає вимогам Постанови Кабінету Міністрів України № 800 від 21.08.2019 р.

ПРОГРАМА КУРСУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Дата
Час
Тема Зміст теми
03.06.2025
15.00-16.20
Тема 1.Загальні характеристики організації харчування туристів Етнічна належність і харчування. Загальні характеристики страв. Системи харчування і форми обслуговування. Режим харчування. Види сніданків. Чинники, які обумовлюють особливості харчування різних країн і народів. Маніфест української кухні.
03.06.2025
16.30-17.50
Тема 2. Кухні країн Європи Кухні країн Європи – основні кулінарні характеристики та особливості харчування.
10.06.2025
15.00-16.20
Тема 3. Кухні країн Азії та Америки Кухні країн Азії та Америки – основні кулінарні характеристики та особливості харчування.
10.06.2025
16.30-17.50
Тема 4. Кухні країн Африки, Австралії та Нової Зеландії Кухні країн Африки, Австралії та Нової Зеландії – основні кулінарні характеристики та особливості харчування.
17.06.2025
15.00-16.20
Тема 5. Особливості харчування представників основних релігійних конфесій Традиції харчування в релігіях як частина етнокультурної характеристики народонаселення світу. Традиції та меню харчування представників християнства, ісламу, іудаїзму, буддизму та індуїзму.
17.06.2025
16.30-17.50
Тема 6. Харчові традиції народів світу Особливості менталітету, смакові уподобання та традиції у харчуванні народонаселення світу.

Слухачі, що пройшли курс

Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 

 

 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
Bluesky
 
Threads
 

 

 
 
Ви тут: Вища освіта » Про КРОК » Підрозділи » Навчальні » Курси з підвищення кваліфікації » Кухні народів світу у туризмі