Сертифікований курс «Сексуальна реабілітація військових, ветеранів та цивільних з інвалідністю» — Університет «КРОК»

Найближчим часом

Сертифікований курс «Сексуальна реабілітація військових, ветеранів та цивільних з інвалідністю»

14 березня 2024 Незабаром

Навчально-практичний психологічний центр «Крок за КРОКом» запрошує взяти участь у сертифікатному курсі «Сексуальна реабілітація військових, ветеранів та цивільних з інвалідністю», який розпочнеться 14 березня 2024 року.

Курс лише для студентів психологічних, педагогічних та медичних вузів, дипломованих психологів, педагогів та лікарів, сертифікованих психотерапевтів чи психотерапевтів у навчанні!

Курс складається з 10 занять.
Всього 40 академічних годин.
Тривалість курсу – 10 тижнів, 1 заняття на тиждень.
Навчальний день – четвер, з 18:30 до 21:30 год. Зустрічі будуть проходити в Zoom.
Заняття також будуть доступні у записі! По завершенню видається сертифікат.

Тема інвалідності та сексуальності не вивчається на жодному з нині існуючих навчальних програм по психології та сексології. В той час, як щодня наші захисники та цивільні одержують поранення внаслідок збройної агресії рф. Основи сексуальної реабілітації людей з інвалідністю – це унікальний курс, який допоможе оволодіти цінними знаннями та навичками в роботі з сексуальністю людей, які зазнали травм, ампутацій, одержали важку хронічну хворобу тощо.

Дати навчання: 14 березня – 1 заняття
Далі – щочетверга

Ведуча курсу – Святослава Федорець, сексолог, психолог, автор та організатор освітніх курсів по сексології, здобувач ступеня Phd. Досвід викладання сексології 4 роки.

Більше про Святославу тут

Детальніше про курс

Програма курсу:

1 заняття – Вступ до сексології. Поняття нормативності та власні сексологічні уявлення та переконання. Робота з власною сексуальністю: проблемні місця в сексологічному консультуванні. Поняття норми і сексуального здоров’я в сексології. Оцінка сексуальної норми в контексті парної взаємодії. Зміна відношення до сексуальності. Зміна відношення персоналу реабілітаційних центрів до ідеї сексуальної реабілітації.

2 заняття – Психофізіологія сексуальності. Відмінності чоловічої та жіночої сексуальності. Репродуктивна та сечостатева система чоловіка та жінки. Фізіологія сексуальності та гормональна система. Ерогенні зони, їх формування та особливості розвитку. Особливості чоловічої та жіночої сексуальності.

3 заняття – Чоловіча сексуальність та чоловічі сексуальні дисфункції. Чоловіча сексуальність та чоловічі сексуальні дисфункції. Збір сексологічного анамнезу у чоловіків. Уявні сексуальні розлади, зниження та підвищення статевого потягу, сексуальна аверсія, порушення ерекції, пріапізм, розлади еякуляції (передчасна еякуляція, затримка еякуляції), синдром тривожного очікування сексуальної невдачі (СТОСН). Поранення, травматизація, інвалідність та основні сексуальні тривоги чоловіків, трансформація уявлень про чоловічність.

4 заняття – Жіноча сексуальність та жіночі сексуальні дисфункції. Жіноча сексуальність та її основні відмінності від чоловічої. Збір сексологічного анамнезу у жінок, основи та принципи сексологічного обстеження жінок. Аноргазмія, диспареунія, вагінізм, сексуальна аверсія, гіперлібідемія, гіполібідемія та алібідемія у жінок. Особливості збору анамнезу при оргазмічних дисфункціях. Поранення, травматизація, інвалідність та основні сексуальні тривоги жінок, трансформація уявлень про жіночність.

5 заняття - Сексуальність та інвалідність. Міфи, які заважають відновленню статевого життя. Набуття інвалідності та трансформація уявлення про себе, як про статевого партнера. Хронічні хвороби та їх вплив на сексуальне функціонування. Сексуальні дисфункції при інвалідності чи хронічних хворобах. Особливості сексуальних відносин при різних соматичних захворюваннях. Початок сексологічного консультування людини з інвалідністю.

6 заняття – Основи сексуальної реабілітації. Сексуальна реабілітація. Вітчизняний та міжнародний досвід сексуальної реабілітації. Особливості сексуальності військових, вплив воєнних дій на сексуальність людини та пари. Спілкування пари як обов’язкова частина реабілітації статевого життя людей з інвалідністю. Сексологічне консультування пар. Основні рекомендації. Секс-терапевтичні техніки роботи з парою.

7 заняття – Травми спинного та головного мозку, ортопедичні травми, ампутації та їх вплив на статеве життя. Травми спинного мозку та сексуальне функціонування. Травми головного мозку і їх вплив та інтимне життя. Ортопедичні травми, відсутність кінцівок та статеве життя. Загальні рекомендації для людей з інвалідністю. Загальні рекомендації парам, де один з партнерів чи обоє мають інвалідність. Секс-терапевтичні техніки роботи з парою.

8 заняття – Травматизація статевих органів, стома та сексуальне функціонування людей з інвалідністю. Травми статевих органів, ампутація статевих органів та їх вплив на сексуальне функціонування. Шляхи та методи корекції статевого життя. Постійний сечовий катетер та його вплив на інтимне спілкування пари. Стома та її наслідки для статевого функціонування. Сексуальні позиції для людей з інвалідністю. Сексуальна терапія як напрямок роботи з людьми, що мають інвалідність.

9 заняття – Порушення психічного здоров’я та їх вплив на сексуальну поведінку військових та цивільних. Основи консультування в сексології. ПТСР, депресія, тривога та їх вплив на сексуальність. Специфіка відновлення сексуальності військових з ПТСР, гіперпильністю. Зміни, які можуть виникати в сексуальному житті військовослужбовця. Особливості консультування в сексології. Вплив інвалідності на психосексуальний розвиток дітей та підлітків.

10 заняття – Пропедевтика секс-терапії пар. Секс-допоміжні засоби та їх можливості в сексуальній реабілітації. Основи секс-терапії пар. Особливості парного консультування в сексології. Особливості парного функціонування при інвалідності одного з партнерів. Секс-допоміжні засоби. З чого почати перед купівлею секс-іграшок для людей з інвалідністю. Особливості вибору секс-іграшок для людини з інвалідністю. Секс іграшки для людей з інвалідністю та їх можливості в сексуальній реабілітації та секс-терапії.

Для студентів та випускників Університету «КРОК» вартість курсу – 500 грн/заняття.
Для сторонніх учасників: 750 грн/заняття. При оплаті курсу повністю до 01 лютого вартість – 6500 грн.

Оплата здійснюється в касу Університету «КРОК» або дистанційно на рахунок Університету.

*Для участі реєстрація обов'язкова!

Оновлено: Середа, 28 лютого 2024 19:30
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Найближчі проекти та події » Сертифікований курс «Сексуальна реабілітація військових, ветеранів та цивільних з інвалідністю»