Калейдоскоп практичних майстер-класів для студентів спеціальності «Журналістика» — Університет «КРОК»
Версія для друку

Калейдоскоп практичних майстер-класів для студентів спеціальності «Журналістика»

14 січня 2020 Новини та події

Для студентів перший семестр виявився напрочуд цікавим, плідним та насиченим великою кількістю практичних майстер-класів.

У жовтні майстер-класи від головного редактора «Володимирецького вісника» Сергія Скібчика.

У ході зустрічей студентам презентували особливості діяльності журналіста. Зокрема, як варто готувати інформаційні новини, про закони сучасної журналістики, про особливості роботи інтернет-видання, блогу. В ході майстер-класів студенти отримали індивідуальну роботу написати інформаційну замітку та успішно справилися з цим завданням. С. Скібчик дав поради щодо того, якими мають бути репортажі, щоб стати затребуваним журналістом.

У листопаді взяли участь у роботі Міжнародного Новомедіа-форуму «Нові медіа та вічні цінності». Студенти мали змогу відвідати майстер-класи зарубіжних та вітчизняних медіа-фахівців. Майкл Фінч, завідувач кафедри LCC Національного університету Литви поділився досвідом про те, як залишатися миротворцем у ворожій ситуації, а також розповів про значення жанру розслідувань в американській журналістиці. Майкл Рей Сміт зазначив «правило доброго пацюка» та поділився корисними порадами щодо інтерв’ю. Меган Кларк розповіла про свій редакторський досвід у нью-йоркському виданні.

Другого дня студенти були слухачами спічів відомих блогерів та ютуберів, зокрема Діани Глостер. Про журналіста в умовах медіакратії говорив директор «Українських студій стратегічних досліджень» Юрій Сиротюк. Сесія Світлани Крюкової, заступниці головного редактора «Країна-ua» була присвячена пікантним скандалам з Верховної Ради та висвітленню цих тем у ЗМІ. Порадувала аудиторію своїм виступом ведуча телеканалу ICTV Вікторія Сеник, поділилася своїми правилами у житті та в професії. Перед учасниками форуму виступила також прессекретар В. Зеленського – Юлія Мендель.

Студентам було цікаво дізнатися багато нового зі сфери журналістики, а також побачити та поспілкуватися з відомими медіа-фахівцями Ігорем Кондратюком, Кароліною Ашон та іншими.

Оновлено: Вівторок, 14 січня 2020 14:26