Кафедра туризму – учасник конференції з нагоди 200-річного ювілею Григорія Галагана — Університет «КРОК»
Версія для друку

Кафедра туризму – учасник конференції з нагоди 200-річного ювілею Григорія Галагана

26 червня 2019 Новини та події

21 червня 2019 року у Києві, на базі Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» (ДП «ГДІП»), відбулась прес-конференція «200-річчя Григорія Галагана. На шляху до відродження «Українського Парнасу» в Сокиринцях». Захід відбувався в рамках культурно-просвітницького проекту «Шевченківсько-Галаганівські студії».

Гостями та учасниками конференції були особистості небайдужі до життєтворчості Григорія Галагана та подальшого розвитку Сокиринського архітектурно-паркового комплексу, серед яких науковці, діячі культури, громадські активісти, освітяни, меценати.

Модератором заходу була Ольга Костриця, завідувач Музею Сокиринського аграрного ліцею.

Конференція розпочалась з вітального слова Павла Кривоноса – генерального директора ДП «ГДІП». На заході піднімалися питання про духовний спадок Григорія Павловича Галагана, про його вклад у скасування кріпосного права, про історичний досвід багатогранної реформаторської та меценатської діяльності, ініціативи в галузі аграрних реформ та підтримки селянського підприємництва.

Серед виступаючих були Галина Болотова (заступник директора Національного музею літератури України), Марина Будзар (доцент Київського університету ім. Б.Грінченка), Тетяна Зоц (директор Прилуцького краєзнавчого музею), Анатолій Тимошенко (проректор Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Шевченка) та ін.

Університет «КРОК» представляла Людмила Мелько – завідувач кафедри туризму, яка у своєму виступі поділилась думками щодо популяризації життя та творчості Григорія Галагана серед молоді та розвитку Сокиринецького комплексу, як туристичного об’єкту.

Серед КРОКівців також були присутніми на заході наші студенти спеціальності «Туризм» та друзі, серед яких Ерміне Смоян та Асмік Смоян.

Одним із активних організаторів заходу є Вертегел Андрій Григорович – президент громадської організації «Слов’янський університет», друг і партнер Університету «КРОК», історик за фахом, який сприяє популяризації та впровадженню у життя проекту «Шевченківсько-Галаганівські студії».

Дякуємо усім організаторам за створення та реалізацію цього надзвичайно актуального, глибоко патріотичного культурно-просвітницького проекту. Бажаємо подальших успіхів у його реалізації!

Оновлено: Середа, 26 червня 2019 10:04