Лекторій: «Риси української культури: українська діаспора» — Університет «КРОК»
Версія для друку

Лекторій: «Риси української культури: українська діаспора»

21 березня 2019 Новини та події

14 березня 2019 року в читальній залі бібліотеки Університету відбувся освітньо-виховний лекторій «Риси української культури: українська діаспора».

Проводила захід  – у якому взяли активну участь студенти І-го курсу факультету економіки та підприємництва  – декан факультету, кандидат фізико-математичних наук Кахута Надія Дмитрівна. Вона розповіла учасникам про міграцію, пригадавши історію про те, що лише впродовж XX ст. мільйони українців покинули свої домівки в пошуках кращого життя на Заході. Під час лекторію учасники також обговорили основні причини того, що ж примусило людей у різні часи залишати рідну домівку, землю?

Було визначено, що у нинішній час явище зовнішньої трудової міграції набуло таких великих масштабів, що вже отримало назву «четвертої хвилі еміграції». Найбільш невтішним є той факт, що українці, заробляючи гроші, не завжди прагнуть повернутись на рідну землю. Основна їх маса має вищу освіту або технічну спеціальність, володіє англійською мовою, що дає змогу легше знайти роботу за кордоном.

Освітньо-виховний лекторій «Риси української культури: українська діаспора» мав на меті надати студентам знання про формування та сучасний стан української діаспори: її загальну чисельність, поширення по країнах світу, зв’язки з Україною, а також виховувати у студентів почуття патріотизму та національної самосвідомості. Виховувати дбайливе ставлення до української мови та культури, національної самобутності української нації.

Щиро дякуємо усім учасникам заходу, а особлива вдячність Надії Дмитрівні за обговорення такої важливої та актуальної в наш час теми!

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Освітньо-виховний лекторій «Риси української культури: українська діаспора» / Факультет економіки та підприємництва / 13.03.2019

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Четвер, 21 березня 2019 10:45