Циклова комісія з готельно-ресторанної справи
Економічне відділення Фахового коледжу Університету «КРОК»
В Україні та світі спостерігається підвищення попиту на висококваліфікованих фахівців з готельно-ресторанної справи, що здатні забезпечувати рівень обслуговування на рівні міжнародних стандартів.
Сучасний готельно-ресторанний бізнес є однією із галузей, що найбільш швидко розвивається та приваблює підприємців з багатьох причин:
- можливістю ефективно працювати в кризових економічних умовах;
- відносно невеликими початковими інвестиціями;
- можливістю максимізувати прибуток за часів економічного зростання;
- зростаючим попитом на послуги ;
- високим рівнем рентабельності та гнучкості;
- відносно невеликим терміном окупності витрат.
Основна наша мета – підготувати хорошого фахівця в галузі готельної та ресторанної справи, який зможе задовольнити потреби та очікування клієнтів в організації відпочинку та дозвілля, якісного готельного та ресторанного сервісу згідно міжнародних стандартів.
Провідні викладачі
Основні дисципліни
- «Готельно-ресторанні комплекси світу»
- «Географія»
- «Будівлі і обладнання готельно-ресторанних комплексів»
- «Естетичне оформлення готелів і ресторанів»
- «Основи готельної справи»
- «Організація та технологія обслуговування в готелях»
- «Практикум з організації та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства»
- «Основи дизайну інтер’єру в готельно-ресторанних комплексах»
- «Практикум з естетичного оформлення готелів і ресторанів»
- «Організація і технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства»
- «Практикум з організації та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства»
- «Вступ до фаху»
- «Стандартизація, сертифікація і метрологія»
- «Майстерність екскурсовода (анг.)»
- «Екскурс «Мій Київ»
- «Основи ресторанної справи»
- «Гігієна і санітарія в підприємствах готельно-ресторанного типу»
Методика викладання
Циклова комісія зорієнтована на вимоги до компетентостей сучасної освіти, в яких чільне місце займають саме знання з готельно-ресторанної індустрії.
Викладання всіх дисциплін циклової комісії здійснюється з урахуванням сучасних вимог до організації навчання на основі проблемно-пошукового та практично-зорієнтованого підходів.
Проводяться науково-практичні заходи серед студентської аудиторії коледжу: щорічні круглі столи, олімпіади тощо.
Викладачі циклової комісії постійно підвищують власний рівень професійної підготовки.