«E-democracy in action»: КЕПІТ обирає Студентську раду - 2020 — Університет «КРОК»
Версія для друку

«E-democracy in action»: КЕПІТ обирає Студентську раду - 2020

29 травня 2020 Новини та події

Незабаром вперше в історії студентського самоврядування Коледжу буде проведено електронне голосування (e-voting) через систему Office365.

Нині триває підготовчий етап, завершено висування кандидатів до складу Студентської Ради Коледжу та відбувається презентація їх виборчих програм на платформах Instagram та Facebook. Кандидати готуються до дебатів у дистанційному режимі. 15 червня 2020 року на платформі Microsoft Teams відбудеться ХV Звітна конференція Студентської Ради. 16 червня 2020 року – день виборів нового складу Студради, коли e-voting апробують всі виборці Коледжу.

Відмітимо, електронна система голосування під час політичних виборів вже не ноу-хау, а дійсність, адже запроваджена у багатьох країнах світу: США, Канаді, Бразилії, Індії, Бельгії, Австралії, Естонії, Південній Кореї. Нині і в нашій країні питання розбудови принципів та механізмів «е-democracy» є важливим підґрунтям успішного майбутнього українського громадянського суспільства.

Тому, карантинні обмеження та дистанційність аж ніяк не можуть стати на заваді реалізації виборчого права студентів та розвитку студентського самоврядування. Водночас подібні практики підсилюють якісне формування громадянських компетентностей у сучасної молоді, майбутніх та дійсних виборців. Тож, вітаємо всіх причетних з такою ініціативою, бажаємо успішної та результативної апробації!

Оновлено: П'ятниця, 29 травня 2020 16:16