Майбутні фахівці з туризму відвідали Музей історичних коштовностей України — Університет «КРОК»
Версія для друку

Майбутні фахівці з туризму відвідали Музей історичних коштовностей України

11 грудня 2019 Новини та події

У листопаді 2019 року студенти 3-4 курсів спеціальності «Туризм», учасники наукового гуртка «Спадщина ЮНЕСКО у туризмі», разом із  Мелько Людмилою Федорівною – завідувачкою кафедри туризму, керівником гуртка, відвідали Музей історичних коштовностей України на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, в рамках програми «Школа професійного зростання для майбутніх фахівців з туризму».

Музей історичних коштовностей України – це філія Національного музею історії України, який було відкрито 1969 році.

Музей справив неперевершене враження! Тут знаходиться унікальна археологічна знахідка – скіфська пектораль, нагрудна прикраса скіфського царя ІV ст.до н.е., яка була знайдена у 1971 році у Дніпропетровській області у кургані скіфського періоду «Товста могила».

Окрім цього, музей має унікальні матеріали археологічних досліджень кіммерійців, скіфів, сарматів, племен, які знаходились на території сучасної України більш ніж тисячу років і відіграли значну роль у світовій історії. Також у музеї представлені зібрання епохи середньовіччя. Представлені коштовні оздоби тюркомовних народів – гунів, аварів, печенігів, половців, монголо-татар.

У музеї потужна колекція виробів східнослов’янських ювелірів та майстрів Київської Русі, вироби декоративно-ужиткового мистецтва XVI-XX ст., українських, російських, середньоазіатських, закавказьких і західноєвропейських ювелірів. Є також унікальна колекція єврейського культового срібла, а також роботи сучасних українських майстрів-ювелірів.

Студенти слухали з такою зацікавленістю, що екскурсія продовжувалася набагато більше часу, ніж було заплановано.

Щиро дякуємо екскурсоводу та працівникам музею за надзвичайно професійну екскурсію та величезну діяльність щодо збереження унікальних фондів.

Майбутнім фахівцям з туризму надзвичайно корисно пізнавати потужний музейний потенціал нашої країни для професійної діяльності.

Дякуємо студентам за участь, а кафедрі туризму за організацію екскурсії!

 

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Кафедра туризму / Музей історичних коштовностей України / 15.11.2019Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Середа, 11 грудня 2019 18:29