Фотовиставка «200 років Григорію Галагану. Повернення до Українського Пантеону» — Університет «КРОК»
Версія для друку

Фотовиставка «200 років Григорію Галагану. Повернення до Українського Пантеону»

30 листопада 2019 Новини та події

27 листопада 2019 року в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася презентація культурно-просвітницького проєкту «Шевченківсько-Галаганівські студії» та фотовиставка «200 років Григорію Галагану. Повернення до Українського Пантеону».

Організатором виставки є Вертегел Андрій Григорович – президент громадської організації «Слов’янський університет», друг і партнер Університету «КРОК», історик за фахом, який сприяє популяризації та впровадженню у життя проекту «Шевченківсько-Галаганівські студії».

Серед почесних гостей виставки були Тимчасово повірений у справах Республіки Узбекистан в Україні пан Баходір Ібрагімов та Тимчасово повірений у справах Туркменістану в Україні пан Какаджан Сапаралієв. Переглядаючи світлини, пан Баходір, зокрема, мав змогу пригадати свою мандрівку до Прилук, Сокиринців та Густинського монастиря, організовану 15 серпня Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв. Варто зазначити, що і проректор з науково-педагогічної роботи (корпоративне управління) Університету «КРОК» Наконечна Наталія Василівна та завідувачка кафедри туризму нашого Університету Мелько Людмила Федорівна також мали нагоду відвідати тоді Сокиринці з нагоди відзначення 200-річчя Григорія Галагана та відкриття пам'ятного знаку біля місця усипальниці роду Галаганів та Ламздорфів-Галаганів в Сокиринському парку, знищеного радянською владою. Від подорожі у них залишились позитивні емоції та враження.

Додамо, що Григорій Галаган – це громадський діяч, меценат. Саме в маєтку Галагонів та Ламздорфів-Галаганів існував унікальний культурно-мистецький центр України, де розквітала творчість відомих митців, художників, композиторів, відбувались концерти, творчі вечори.

Щиро вітаємо культурно-просвітницький проєкт «Шевченківсько-Галаганівські студії» з успішкою фотовиставкою! 

 

 

Оновлено: Субота, 30 листопада 2019 16:27