Практико-орієнтована екскурсія до Музею історії Києва — Університет «КРОК»
Версія для друку

Практико-орієнтована екскурсія до Музею історії Києва

20 листопада 2019 Новини та події

5 та 8 листопада 2019 року студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Музей історії Києва, в рамках вивчення курсу «Вступ до фаху» та програми «Школа професійного зростання для майбутніх фахівців з туризму», разом зі своїм викладачем – Гаврилюк Світланою Павлівною – доцентом кафедри туризму.

Музей історії міста Києва було створено 14 листопада 1978 року та відкрито у першому кварталі 1979 року. У музеї студенти відстежили процес розвитку суспільства на території Києва від глибокої давнини до наших днів, ознайомилися з етнографічними, археологічними, нумізматичними колекціями, творами живопису і скульптури та іншими історичними експонатами.

Спершу нас ознайомили з київськими пам’ятками пізньопалеолітичного періоду (Кирилівською стоянкою), й археологічними знахідками кам’яної доби, доби бронзи (Трипільська культура), знайденими українськими вченими під час археологічних розкопок, здійснених на теренах Києва.

Окрему увагу було приділено рідкісним кам’яним візантійським іконкам та унікальному фресковому живопису з розкопок князівського палацу Давнього Києва. Інтерес представляють і реліквії київського самоврядування, зокрема, печатки київських ремісничих цехів, колекція предметів старовини, що розповідає про життя жителів міста.

Далі нам показали колекцію стародруків XVI–XVII ст., колекцію фаянсу та порцеляни Києво-Межигірської фабрики та фабрики Міклашевського. У музеї ми побачили фотоапарат початку ХХ ст., а також багато інших експонатів, що заслуговують уваги та розповідають про історію міста в різні періоди часу.

Загалом фонди музею нараховують понад 280 тисяч музейних предметів основного та майже 31 500 науково-допоміжного фондів і складаються з археологічної, нумізматичної, етнографічної колекцій, а також з тематичних комплексів.

Ця екскурсія виявилася пізнавальною, ми поглибили свої знання з історії нашого міста та отримали масу задоволення. На круглому столі в Університеті відбулося обговорення відвідування екскурсії з метою формування професійних компетентностей!!!

Дякуємо співробітникам Музею історії Києва за гостинність та професіоналізм! Дякуємо Ткаченко Марині – методисту кафедри туризму та Гаврилюк Світлані Павлівні за організацію заходу!!!

Оновлено: Середа, 20 листопада 2019 19:34