Екскурсія «Трагедія Бабиного Яру» для студентів спеціальності «Туризм» — Університет «КРОК»
Версія для друку

Екскурсія «Трагедія Бабиного Яру» для студентів спеціальності «Туризм»

30 жовтня 2019 Новини та події

17 та 18 жовтня 2019 року студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» стали учасниками традиційної екскурсії для першокурсників «Трагедія Бабиного Яру».

29 вересня 2019 року виповнилося 78 років з початку перших розстрілів у Бабиному Яру – однієї з найстрашніших трагедій в історії України та всього людства. За дві доби, упродовж 29–30 вересня 1941 року, там було фізично знищено понад 33 тисячі євреїв. Всього за період війни у Бабиному Яру було вбито понад 100 тисяч осіб, серед яких не тільки євреї, а також цигани, люди інших національностей, військовополонені, душевнохворі – пацієнти психіатричної лікарні ім. Павлова.

Наш екскурсовод – Клинченко Тетяна Володимирівна, кандидат історичних наук, яка багато років вивчала документи про трагедію Бабиного Яру, ознайомила студентів із трагедією Бабиного Яру і Сирецьким меморіальним комплексом. Напередодні пані Тетяна провела наукову лекцію для студентів, під час якої познайомила молодь з науковими розвідками щодо трагедії.

Студенти дізналися про період тимчасової окупації нашого міста німецько-фашистськими військами, про розстріли та все, що відбувалося в Києві та в Бабиному Яру в ті страшні роки. Юні туристи побачили місце масового знищення киян, пам'ятники на території меморіального комплексу (пам’ятник Тетяні Маркус, пам'ятник жертвам нацизму, хрест в пам'ять про розстріляних українських націоналістів, пам'ятник розстріляним у Бабиному Яру дітям, пам’ятник ромам, знищеним нацистами, пам’ятник «Менора» та ін.).

Щиро дякуємо науковцю, етнокультурологу, екскурсоводу Клинченко Тетяні Володимирівні за глибоке знання матеріалу, наукові розвідки, високий професіоналізм, педагогічну майстерність та активну життєву позицію щодо виховання історичної пам’яті у молодого покоління!