Юридична клініка Університету «КРОК»: освіта, знання, справедливість — Університет «КРОК»
Версія для друку

Юридична клініка Університету «КРОК»: освіта, знання, справедливість

26 червня 2019 Новини та події

У червні 2019 року до Університету «КРОК» надійшов лист від Афанасьєвої Віри Михайлівни зі словами щирої вдячності на адресу юридичної клініки Університету.

Віра Михайлівна вже тривалий час зверталась до низки інстанцій та юридичних консультацій за допомогою у наданні громадянства України її онуці, яка разом з мамою та бабусею переїхала до України 15 років тому. Проте, вона усюди зіштовхувалась лише з пустими обіцянками та шаленими витратами. І ось, подруга онуки порекомендувала звернутись за безоплатною правовою допомогою до юридичної клініки Університету «КРОК».

Юридичну клініку було створено в січні 2007 року з ініціативи викладачів і студентів як структурний підрозділ юридичного факультету відповідно до законодавства України і як базу для практичного навчання та проведення навчальної практики студентів старших курсів юридичного факультету Університету і студентів спеціальності «Право» Коледжу економіки, права та інформаційних технологій.

Діяльність юридичної клініки стосується питань:

  • консультування малозабезпечених верств населення
  • складання правових документів
  • ведення справ за дорученням громадян
  • проведення правороз’яснювальної роботи
  • читання лекцій, організації круглих столів, виступів на правові теми.

У своєму листі Віра Михайлівна щиро дякує ректору Університету «КРОК», професору Сергію Михайловичу Лаптєву; декану юридичного факультету, Герою України, професору Французу Анатолію Йосиповичу; усій команді юридичної клініки на чолі із завідувачем, доцентом Горєловою Веронікою Юріївною за розуміння, допомогу та сприяння в отриманні громадянства онуки. Віра Михайлівна наголосила не лише на благій справі, якою займається команда юридичної клініки, а й на її важливості та актуальності в наш час. І це дійсно так! Адже участь студентів спеціальності «Право» у роботі юридичної клініки є одним із способів напрацювання необхідних для подальшого працевлаштування навичок з оперативної роботи з нормативною базою, вміння застосовувати законодавство України в реальних справах, спілкуватися з людьми, яким необхідна правова допомога. Сучасні українські роботодавці прискіпливі до випускників закладів вищої освіти та вимагають від молодих фахівців не лише теоретичних знань, а й навичок їх практичного застосування. З іншого боку для людей, які потребують правової допомоги це чудова можливість безкоштовно та швидко її отримати.

Юридична клініка Університету «КРОК» – це правова освіта, практичні знання та справедливість на кожному кроці!

Юридична клініка запрошує всіх бажаючих до співпраці!

 

 
 

 

Оновлено: Середа, 26 червня 2019 15:43