Відкриття меморіальної дошки та аудиторії пам'яті професора О.В. Картунова — Університет «КРОК»
Версія для друку

Відкриття меморіальної дошки та аудиторії пам'яті професора О.В. Картунова

03 червня 2019 Новини та події

3 червня 2019 року о 16:00 на подвір'ї Університету «КРОК» відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки відомого вченого, професора, доктора політичних наук, завідувача кафедри суспільних наук Університету «КРОК», академіка Української академії політичних наук, Заслуженого діяча науки і техніки України, найкращого викладача, професора О.В. Картунова.

Картунов О.В. є автором та співавтором близько 600 наукових та навчально-методичних публікацій (монографій, енциклопедій, підручників, посібників, статей) з проблем політології, етнополітології, інформаційного суспільства, методології науки українською, російською, англійською, німецькою та іншими мовами. Олексій Васильович Картунов був одним із засновників політології в Україні та співавтором першого навчального посібника з цієї навчальної дисципліни «Основи політології. Курс лекцій». – К., 1991. Як науковець і лектор працював у провідних університетах Великої Британії, Польщі, Росії, США, ФРН, Чехії та інших країн.

Олексій Васильович більше 20 років пропрацював в нашому Університеті. З 1996 року очолював в Інституті економіки та права «КРОК» кафедру гуманітарних дисциплін. У 2003 р. започаткував спеціальність «Міжнародна інформація» та заснував кафедру міжнародної інформації, завідувачем якої був до 2011 року.

Серед штатних викладачів Університету «КРОК» першим: захистив докторську дисертацію, був обраний академіком, став «Відмінником освіти України». З 2011 по 2018 рік – завідувач кафедри суспільних наук Університету «КРОК».

У нашій пам’яті Олексій Васильович залишиться не лише талановитим вченим, чудовим наставником та улюбленим педагогом, а й невимовним оптимістом, людиною, яка понад усе любила і цінувала життя. Олексій Васильович дуже хотів, щоб всі його пам’ятали саме таким, яким він був за життя, – завжди усміхненим, щирим та радісним, як на фото, де він посеред поля на своїй Батьківщині. Саме тому лейтмотивом аудиторії пам'яті професора Картунова стало саме це фото та настанова: «Цінуйте і любіть кожен день свого життя!».

Оновлено: Четвер, 06 червня 2019 11:19