Успішне партнерство між університетами – успіх медіації в Україні — Університет «КРОК»
Версія для друку

Успішне партнерство між університетами – успіх медіації в Україні

01 червня 2019 Новини та події

29 травня 2019 року кандидат історичних наук, доцент кафедри теорії та історії держави та права Університету «КРОК» Іван Ігорович Баликін завітав з робочим візитом до юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

Під час зустрічі Івана Ігоровича із деканом юридичного факультету ЧНУ проф. Петром Станіславовичем Пацурківським, лідером робочої групи від ЧНУ з виконання проекту MEDIATS Русланою Гаврилюк, керівником Лабораторії медіації, переговорів та арбітражу кафедри публічного права Дмитром Костею, а також іншими членами робочої групи сторони домовилися про напрями подальшого співробітництва щодо реалізації магістерських програм з підготовки професійних медіаторів.

Враховуючи вже набутий, надзвичайно цінний досвід з підготовки студентів магістратури за напрямком «Юрист-медіатор», а також цілеспрямовану практику колег кафедри публічного права із популяризації медіації серед населення Західної України, на робочій зустрічі було погоджено надання кафедрою методичної допомоги Університету «КРОК» з розробки магістерської освітньої програми з медіації та організації навчального процесу. Крім того, було розглянуто можливість залучення представників кафедри публічного права ЧНУ для викладання окремих навчальних дисциплін в рамках зазначеної програми на базі Університету «КРОК».

На завершення Іван Ігорович також мав нагоду поспілкуватися із студентами магістратури, які опановують мистецтво медіації, розпитати про їх враження від навчання на програмі, сподівання, очікування та бачення свого місця в якості професійних медіаторів на ринку юридичних послуг України. Зустріч видалася надзвичайно теплою, відвертою та продуктивною. Іван Баликін відзначив, що «у студентів очі горять медіацією, і саме їм випала доля нести її цінності в українське суспільство».

Пишаємося успішною співпрацею та бажаємо подальших успіхів у роботі!

Оновлено: Понеділок, 03 червня 2019 13:51