«Школа аніматорів з протидії булінгу»: студентська команда КЕПІТу провела свій перший тренінг — Університет «КРОК»
Версія для друку

«Школа аніматорів з протидії булінгу»: студентська команда КЕПІТу провела свій перший тренінг

24 травня 2019 Новини та події

17 травня 2019 року в читальній залі бібліотеки Університету «КРОК» команда студентів Коледжу – учасників проекту «Школа аніматорів з протидії булінгу» провела свій перший фаховий тренінг.

Модерацію заходу здійснювала керівник команди – студентка II курсу Коледжу Анна Горбань. Тренерами цього дня були студенти I-II курсів КЕПІТу: Олег Бойко, Дарина Пашкевич, Ольга Микитенко, а також випускниця Коледжу – Альона Поварчук. До участі у проведенні заняття долучилися: студентка Київського вищого професійного училища технологій та дизайну одягу Наталія Гнатенко та студент Київського індустріального коледжу Віктор Зборовський. Медійною підтримкою заходу завдячуємо проектній групі «KMG» та особисто студенту КЕПІТу Ярославу Матусевичу.

Родзинкою тренінгу було те, що студенти самостійно мали доповнити загальний сценарій, доопрацювати проблемні ситуації, по суті стати його співавторами. Однак розробку загальної концепції та фаховий супровід заняття здійснювали керівники проекту – Людмила Логгінова та Світлана Москальчук. Упродовж періоду навчальних занять студенти мали змогу послідовно ознайомитись з основними елементами тренінгового процесу та сформувати своє бачення його ходу.

Безпосередніми учасниками тренінгового заняття стали студенти I курсу Коледжу різних спеціальностей. Зауважимо, що під час тренінгу його модераторами створено реальну можливість для учасників відчути складну та досить суперечливу емоційну палітру. Адже, апробуючи модель поведінки агресорів-булерів, жертв булінгу, причетних до таких стосунків учасників, студенти під час рефлексії відзначили, що саме це було найважчим.

Крім того, впродовж тренінгу учасники постійно намагалися знайти шляхи розв’язання проблеми таких взаємовідносин, що спричинили до ситуації цькування, негативного ставлення, насильницького спілкування. І це зумовлювало необхідність суттєвого розширення рольового спектру та глибокого аналізу найбільш висхідних причин булінгу. Відтак, це практичне заняття стало своєрідним іспитом для нашої команди в цьому проекті, який вони, безперечно, склали «на відмінно».

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Проект «Школа аніматорів з протидії булінгу» / Показова вистава / КЕПІТ  / 17.05.2019

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Понеділок, 27 травня 2019 15:00