Літературно-музична композиція «Листи пам’яті»: пам’яті тих, хто віддав за перемогу свої життя — Університет «КРОК»
Версія для друку

Літературно-музична композиція «Листи пам’яті»: пам’яті тих, хто віддав за перемогу свої життя

10 травня 2019 Новини та події

10 травня 2019 року в актовій залі Університету «КРОК» з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, за непорушною традицією, студенти викладачі та співробітники зібралися, щоб віддати шану тим, хто завоював для нас цю перемогу, і вшанувати пам’ять тих, хто віддав за неї свої життя.

Цього року Театральна студія Університету «КРОК» «Пілігрими» спільно з Естрадним театром «Овація», Театром «Руах», Вокальною студією Університету «КРОК» підготували літературно-музичну композицію «Листи пам’яті», що розчулила всіх, хто знаходився в актовій залі. І актори, і глядачі часом навіть не могли стримати сліз, адже ця тема близька усім.

Під час заходу на сцені лунала поезія та пісні воєнних часів про війну, які зачіпали та викликали відгук у серці кожного. Слід відзначити талановитих студентів Коледжу та Університету з Театральної студії «Пілігрими» на чолі з її керівником Новіковим Віталієм Вікторовичем, а саме: Поварчук Альону, Гольцеву Аліну, Паламаренко Ангеліну, Цирин Каріну, Семенець Нікіту, Давидова Максима, Вальковську Марію, які емоційно прочитали вірші та листи, написані солдатами в страшні роки війни.

Надзвичайно чуттєвим було виконання пісень «Журавлі» (Маліхова Валерія) та «Мальви» (Олена Шапатайло) від Вокальної студії «КРОК».

Серед запрошених гостей концерту з нагоди 74-ї річниці була і поетеса Елеонора Зима, автор і виконавець пісень Євген Орел, керівники танцювального колективу «Халом» Йосип Любіца та Інна Повстюк, керівник студії глухонімих Ірина Йосипівна Лозовик та жертва нацистських переслідувань Яків Гібшман.

Елеонора Зима поділилася своїми дитячими спогадами про війну, а також прочитала свої поетичні твори.

Особливою чуйністю була пронизана танцювальна композиція керівників танцювального колективу «Халом» Йосипа Любіца та Інни Повстюк, які через рухи змогли передати всю долю єврейського народу, який зазнав страшних знущань у роки війни.

Вперше в стінах Університету була виконана пісня мовою жестів – «Сонячне коло».

Усі в актовій залі були розчулені розповіддю про перші роки життя Якова Гібшмана, котрі припали на жахливі роки війни. Біль і пам'ять, втрати та надія, віра в перемогу та незламність, любов та сльози – так багато емоцій викликала літературно-музична композиція, а щирість акторів зробила свято душевним.

З промовою виступив ректор Університету Сергій Михайлович Лаптєв, наголосивши на важливості традиції вшанування загиблих у Другій світовій війні.

Після вистави голови студентських рад Коледжу та Університету з гордістю поклали квіти до меморіальної дошки на честь пам’яті В.В. Копєйчикова, героя Другої світової війни, який працював на посаді професора та завідувача кафедри теорії та історії держави і права в Університеті «КРОК», та до пам'ятної дошки героям сучасності Родіону Добродомову та Станіславу Дерев'янку – студенту «КРОКу» та випускнику Київського ліцею бізнесу, які віддали життя за Україну.

Ніби червоною стрічкою всієї літературно-музичної композиції «Листи пам’яті» був мотив про те, що, незважаючи на всі жахи, які були в роки війни, людина має залишитися людиною. Ми пам’ятаємо і віддаємо шану загиблим героям, адже коли ми пам'ятаємо, ми перемагаємо!

Літературно-музична композиція «Листи пам'яті» / Унівеситет / 10.05.2019

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Субота, 11 травня 2019 13:29