Екскурсія слухачів підготовчого відділення для іноземних громадян Університету «КРОК» — Університет «КРОК»
Версія для друку

Екскурсія слухачів підготовчого відділення для іноземних громадян Університету «КРОК»

16 квітня 2019 Новини та події

13 квітня 2019 року слухачі підготовчого відділення для іноземних громадян Університету «КРОК» разом зі своїми викладачами Булаткіною Г.І., Ісмаіловою Л.Л., Ніколаєвою О.Ю. вирушили до селища Буки, що на Київщині.

Хоча дорога була досить непростою, іноземні слухачі мали змогу побачити чудові краєвиди Київщини: широкі лани, ліси, ставки милували око. Крім того, вони дізналися історію заснування міста Білої Церкви. Час пролетів дуже швидко, і ось студенти дісталися селища Буки. Переступивши поріг Храмового комплексу, потрапили на центральну площу з квітучою алеєю. З правого боку знаходиться Хрест Пам'яті на честь всіх загиблих українців у Другій світовій війні, під час Голодомору, під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. З лівого боку алеї розташований фонтан «Дружба народів», який довгі роки прикрашав Майдан Незалежності. Іноземці дізналися про історію цього легендарного велетня та ознайомилися з головними етапами становлення нашої держави.

Потім прямо по алеї потрапили в Храм Святого Євгена Великомученика – вірного християнина своєї віри. Наші студенти почули про Собор, побудований на честь старшого сина Євгена. Він у вигляді хреста велично стоїть на височині кам’янистого пагорба, а дах з чотирьох сторін нагадує голуба з розкритими крилами, що символізує мир. Завітали до дзвіниці Святого Данила – пророка, який твердо вірив у Бога і був вірний йому. Іноземці із задоволенням спілкувалися з місцевими мешканцями і ставили їм запитання. Десь вони були з помилками, але це було жваве, живе спілкування, від якого вони були у захваті.

Екскурсія цим незабутнім краєм була веселою та цікавою. Студенти-іноземці побачили ансамбль архітектури, який доповнює маленькі і великі валуни каменів. Почули цікаву легенду про камінь натхнення, який називають «Божим оком», і мали можливість доторкнутися до нього. Він живий, коли торкаєшся руками, через нього передається позитивна енергія.

Слухачі підготовчого відділення для іноземних громадян Університету «КРОК» мають велике бажання вивчати історію та культуру нашого краю і вже з нетерпінням чекають на наступну подорож.

Оновлено: Четвер, 18 квітня 2019 09:49