Курс лекцій для студентів та викладачів Університету «КРОК» від Національного банку України — Університет «КРОК»
Версія для друку

Курс лекцій для студентів та викладачів Університету «КРОК» від Національного банку України

12 жовтня 2018 Новини та події

28 вересня 2018 року Центр розвитку кар’єри Університету «КРОК» разом із Департаментом навчання та розвитку персоналу Національного банку України започаткували курс лекцій для студентів та викладачів Університету «КРОК».

Спікерами були висвітлені актуальні та цікаві теми, курс лекцій став чудовою можливість для студентів поспілкуватися та отримати нові знання від провідних фахівців у банківській сфері:

  • Лілія Чорна, головний фахівець управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій, розкрила тему «Поведінкова економіка або як ми приймаємо фінансові рішення».

За словами Лілії Чорної, поведінкова економіка сформувалася на перетині двох наук – економіки та психології – тоді, коли вчені помітили, що не завжди стрункі економічні теорії відповідають тому, як люди поводяться у реальному житті. Під час лекції слухачі довідалися як про основні ідеї поведінкової економіки, так і про особливості людської психології, яка зумовлює ірраціональну, але передбачувану поведінку людей під час прийняття фінансових рішень.

  • Юлія Малиш, заступник директора Департаменту – начальник управління навчання та розвитку персоналу Департаменту персоналу, розповіла про трансформацію в держсекторі, досвід НБУ.

У лекції Юлії Малиш йшлося про трансформацію культури в державному секторі на прикладі центрального банку. За її словами, уже сьогодні інституція переживає значні зміни, а вони завжди починаються зсередини, на понятійному та системному рівні. Така внутрішня трансформація відбулася і в HR-процесах НБУ. Адже HR у сучасних умовах набуває головної ролі в трансформації будь-якої організації.

За словами Юлії Малиш, саме HR стає тим драйвером, який дає поштовх організації до перебудови. Зараз експерти Департаменту персоналу НБУ – вже не просто партнери у супроводженні операційних процесів колег, вони стають консультантами та партнерами-коучами як для лідерів організацій, так і для працівників.

  • Емал Бахтарі, керівник проектів та програм Департаменту відкритих ринків, розказав про нове валютне регулювання з лютого 2019 року.

Емал Бахтарі акцентував увагу на тому, що основний принцип прийнятого у червні рамкового Закону «Про валюту і валютні операції» – свобода проведення валютних операцій за принципом «дозволено все, що прямо не заборонено законом». Це означає, що валютні обмеження будуть поступово скасовані і в решті-решт бізнес та населення зможуть самостійно вирішувати, коли і як проводити валютні операції без обмежень і без потреби отримувати дозвіл від НБУ.

Нове валютне законодавство уможливить перехід України від репресивної, застарілої та заплутаної системи валютного регулювання до нової ліберальної, прозорої та сучасної моделі валютного регулювання. Ця модель стане підґрунтям для полегшення ведення бізнесу та інвестиційного клімату в Україні, припливу іноземного капіталу, стійкого економічного зростання.

Дякуємо партнерам з Національного банку України та сподіваємося на майбутню плідну співпрацю в нових проектах!

Facebook НБУ

Twitter НБУ 

 Youtube НБУ 

 Instagram НБУ

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Курс лекцій від Національного Банку України / ЦРК / 28.09.2018

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: П'ятниця, 12 жовтня 2018 13:03