Майстер-клас від медіатренера для студентів-журналістів — Університет «КРОК»
Версія для друку

Майстер-клас від медіатренера для студентів-журналістів

04 жовтня 2018 Новини та події

З 17 по 21 вересня 2018 року в рамках Угоди про співпрацю Університету «КРОК» та міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна» для студентів спеціальності «Журналістика» проходив тиждень майстер-класів із практичної журналістики.

Майстер-класи презентував Ігор Куляс – медіатренер, кризовий менеджер, медіаексперт. Працював редактором-аналітиком на «1+1» (ТСН), шеф-редактором новин «Репортер» на «Новому каналі». З 2003 року – тренер з інформаційної журналістики МГО «Інтерньюз-Україна». Як тренер провів 15 шкіл універсальної журналістики, понад 500 тренінгів для журналістів, редакторів, ведучих, медіаменеджерів. З 2004 року – кризовий менеджер, у цій якості налагоджував роботу інформаційних служб понад 30 теле- і радіокомпаній в Україні, Казахстані, Молдові, Ізраїлі (зокрема, як кризовий менеджер працював з інформаційними службами телеканалу «Інтер», «Українського Медіа Холдингу», як старт-менеджер налагоджував роботу інформаційних служб каналів «ЗІК» і «112»). З 2003 року – медіаексперт ГО «Телекритика» (нині – «Детектор медіа»), розробник методології моніторингів теле- і радіоновин. З 2014 року працює постійним тренером-консультантом Національної суспільної телерадіокомпанії України, розробник редакційного кодексу НСТУ. Увесь свій практичний досвід Ігор Куляс передавав нашим студентам. А ось їх відгуки про майстер-класи.

Лев Шатило: «Мені дуже приємно, що Університет «КРОК» дає таку можливість студентам – отримувати практичні знання на початку свого «кроківського» шляху. За тиждень майстер-класів з журналістики я стільки дізнався. Безмежно вдячний Ігорю Кулясу. Він зміг подати матеріал дуже легко для розуміння. Ми вивчали різні поняття за допомогою міні-ігор –приміряли на себе роль кореспондента».

Аліна Сирота: «Ми писали статтю, брали інтерв’ю один в одного. Ми могли бути відвертими. Дякую Університету за таку можливість і дякую Ігорю за його поради. Це було дуже цікаво».

Артем Гоголь: «Ігор – досвідчений журналіст, народився в родині професійних журналістів. Я зрозумів: журналіст не повинен відходити від своїх принципів. Сподіваюсь, що у нас буде багато таких корисних та інформативних майстер-класів. Дякую Університету та Ігорю за можливість розвиватися у такій багатогранній професії, як журналістика!»

Наталія Москаленко: «Проведення занять було нестандартним. Такий формат для мене є цікавішим від звичайних лекцій та семінарів, тому що всі бар’єри, які є в голові, просто зникають, по-справжньому починаєш працювати і найголовніше – отримувати насолоду від виконаної роботи».

Лілія Титаренко: «Ігор Куляс розповідав нам про різні методи створення репортажу, а також поділився цікавими і важливими лайфхаками для журналіста. Після цього тренінгу я була в захваті, це буде завжди приємно згадувати. А все, про що ми говорили, я буду використовувати і надалі».

Марія Пьорушкіна: «Завдяки майстер-класам дивитися новини стало набагато цікавіше. Дуже сподобалося те, що майстер-класи подавалися професійно та заохочували інтерес. Я дуже рада, що мені випав шанс побувати на них».

Ірина Подік: «Мені сподобався формат майстер-класів, бо вони розвивають якості, необхідні для журналіста».

Даніела Скутельник: «Ці майстер-класи наче відкрили мені очі на спеціальність «Журналістика». Вона настільки цікава і навіть небезпечна, що неможливо від цього відірватися. За цей тиждень майстер-класів я дізналася безліч секретів та правил у роботі журналіста. Я впевнена, що це дійсно стане мені в нагоді в майбутньому».

Андрій Турчин: «За час проведення цих майстер-класів ми дізналися про основні правила журналістики. Тож від тренінгів у мене залишилися дуже позитивні враження, і я сподіваюся, що Ігор Куляс невдовзі повернеться до нас із новим майстер-класом».

Діана Тимченко: «Були моменти і цікаві, й інтригуючі та навіть хвилюючі. Дякую Ігорю Кулясу за вдало виконану роботу і за нові, набуті на його тренінгах, знання».

Максим Циндрич: «Якщо мене запитають, хто був моїм наставником, я сміливо відповім – Ігор Куляс. Адже за цей короткий проміжок часу він дав мені більше інформації, ніж деякі вчителі за 11 років навчання у школі. Ігор Куляс – це людина слова, яка вміє його правильно висловити. І якщо в мене буде ще шанс поспілкуватися з ним, то я залюбки погоджуся».

Що може бути красномовніше студентських думок!

 

Пропонуємо переглянути фотозвіт

Тренінги з журналістики / 17.09.2018 - 18.09.2018

Університет «КРОК» на Flickr.com – зручні фотозвіти для Вас!

Оновлено: Вівторок, 22 січня 2019 12:00