Конкурс читців поезії Лесі Українки — Університет «КРОК»
Версія для друку

Конкурс читців поезії Лесі Українки

02 березня 2018 Новини та події

28 лютого 2018 року в Коледжі економіки, права та інформаційних технологій відбувся конкурс читців поезії Лесі Українки у рамках відзначення 147-річчя від дня народження Поетеси.

Лариса Петрівна Косач – видатна українська письменниця, перекладачка та культурна діячка – з’явилася на світ 25 лютого 1871 року. Не можна оминути увагою її видатну постать, позаяк талант геніальної поетеси був багатогранним, попри складну долю: з дитинства хворіла на кістковий туберкульоз, який приносив сильні муки. Проте це не завадило їй стати яскравою зіркою на літературному небосхилі.

Студенти, які брали участь у конкурсі, перейнялися складною долею видатної жінки, її стійкою позицією щодо свого народу, її великим нерозділеним коханням, а також намагалися довести журі, що гідні звання кращого читця поезії. Тому звучала різнопланова поезія, яка проймала до глибини і душу, і серце.

Журі важко було визначитися з переможцем, адже всі старалися розповісти оригінально, інтонаційно та артистично. Студенти виконували поезії і під фонову музику, і під живий акомпанемент, що додавало ще більшої ліричності та чуттєвості поезіям.

Звучали вірші різні за тематикою, але всіх їх об‘єднала навколо себе велика поетеса, донька Прометея – Леся Українка.

Оновлено: П'ятниця, 02 березня 2018 19:33