КЕПІТ узяв участь у IV Всеукраїнській олімпіаді з філософії для школярів — Університет «КРОК»
Версія для друку

КЕПІТ узяв участь у IV Всеукраїнській олімпіаді з філософії для школярів

29 листопада 2017 Новини та події

16–18 листопада 2017 року факультет філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова спільно із Національним центром «Мала академія наук України» вже четвертий раз поспіль організували загальнонаціональне свято філософії для учнівської молоді країни – Всеукраїнську олімпіаду з філософії. За усталеною традицією ця подія відбулася у рамках відзначення Всесвітнього дня філософії (World Philosophy Day).

Учасницею цьогорічної Олімпіади стала студентка II-го курсу Коледжу економіки, права та інформаційних технологій спеціальності «Комп’ютерні науки» Валерія Прилуцька. Зауважимо, що есе нашої конкурсантки, представлене для участі у відбірковому заочному етапі, увійшло до трійки кращих робіт по місту Києву. Це дозволило Валерії долучитись до очного етапу Олімпіади, який відбувся у Міжнародному науково-дослідному комплексі MANLAB.CAMP.

Загальна тема цьогорічної Олімпіади з філософії – «Екологічна свідомість». На заочний етап Олімпіади була запропонована тема у вигляді гострої цитати відомої сучасної канадської дослідниці, журналістки та екологічної активістки Наомі Кляйн: «Наша економічна і планетарна системи перебувають у стані війни. Або якщо бути більш точним: наша економіка веде війну із багатьма формами життя на планеті, включаючи людське життя. Щоб уникнути занепаду клімату – потрібно скоротити використання людством ресурсів; що вимагає наша економічна модель задля уникнення банкрутства – це безмежне зростання. Тільки одне із цих правил може бути змінено. І це не закони природи» (Наомі Кляйн «Змінюється все. Капіталізм проти клімату»).

У своєму ґрунтовному конкурсному есе заочного етапу Валерія Прилуцька влучно відзначає: «Ми маємо свідомо ставитися до споживання речей, які купуємо! Маємо намагатися хоч щось змінити в нашому світі! Бо доки чоловіки в дорогих костюмах граються з вогнем, усі ми з вами – в небезпеці! Треба системно просувати та пропагувати ідею збереження екології в сучасному суспільстві... Прикметно, що динаміка екологічних катастроф сучасності зростає у геометричній прогресії. І це – не випадковість, а справжня тенденція та симптом! Отже, тільки одне правило у світі може бути змінене. І це – не закони природи!»

Адміністрація Коледжу радо вітає Валерію Прилуцьку з її дебютом у галузі філософування та есеїстики. Висловлюємо щиру вдячність за її творчу сміливість, натхнення, неймовірні зусилля, вітаємо із визначною перемогою на заочному етапі Олімпіади та бажаємо подальших великих успіхів на ниві філософії та наукових досліджень. Особлива подяка – заступникові директора Коледжу з наукової та методичної роботи, кандилату політичних наук, доцентові кафедри суспільних наук Університету «КРОК» І.В. Рибак за її допомогу та підтримку студентки в підготовці конкурсної роботи.

Оновлено: Понеділок, 04 грудня 2017 15:26