Гірка пам’ять минулого як заклик до майбутніх поколінь — Університет «КРОК»
Версія для друку

Гірка пам’ять минулого як заклик до майбутніх поколінь

25 жовтня 2016 Новини та події

6 жовтня студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій економічних спеціальностей 2 курсу та першокурсники – майбутні фахівці з програмного забезпечення відвідали виставку «По обидва боки Бабиного Яру» в ТРЦ «Арт Молл» під керівництвом викладача української мови і літератури Степаненко Наталії В'ячеславівни.

Не питай, по кому подзвін –
бо він по тобі.

Їх винищували за те, що вони були іншої національності, говорили іншою мовою та мали відмінне від інших віросповідання. Їх катували ні за що, за право бути людиною.

Жорстокість, яка не мала меж. Біль, що не забудеться.

Вранці, 29 вересня 1941 року, євреї з різних куточків Києва, виконуючи наказ нацистів, прямували в район Лук’янівського кладовища. Під приводом перепису й переселення їх вели до місця, звідки вони ніколи не повернуться.

У Бабиному Яру було знищено понад 100 тисяч людей, дві третини з яких були євреями. Серед жертв трагедії є також роми, українські націоналісти, радянські підпільники.

Виставка «По обидва боки Бабиного Яру» – сучасний мультимедійний проект, що представляє історію єврейської громади до початку Другої світової війни, трагедію Бабиного Яру та боротьбу за збереження пам’яті про жертв геноциду.

Поліекранна аудіовізуальна виставка справляє враження, пробуджує національну свідомість і змушує пам'ятати, щоб рухатися впевнено вперед, не роблячи помилок минулого.

Висловлюємо щиру подяку організаторам і А-Gallery за проведення заходу.

Оновлено: Вівторок, 25 жовтня 2016 18:59