Екскурсія молодих економістів до Національної парламентської бібліотеки України — Університет «КРОК»
Версія для друку

Екскурсія молодих економістів до Національної парламентської бібліотеки України

12 жовтня 2016 Новини та події

6 жовтня відбулася екскурсія учнів – членів відділення економіки Київської Малої академії наук учнівської молоді до Національної парламентської бібліотеки України, яку провела головний бібліограф Наталія Петрівна Пушненко. Юні дослідники дізналися, що Національна парламентська бібліотека України – це державна наукова бібліотека в Києві, яка була заснована ще 1866-го року. Бібліотечні фонди налічують близько 4 мільйонів одиниць. Щороку заклад обслуговує понад 25 тисяч читачів, провадить міжнародний книгообмін, складає матеріали рекомендаційної бібліографії, посібники з бібліотекознавства, вивчає, узагальнює і поширює передовий досвід роботи бібліотек.

МАНівці завітали до музею історії бібліотеки, де ознайомилися з рідкісними та стародрукованими книжками, оглянули експозиції бібліотеки, представлені книжковими та художніми виставками.

Для юних науковців виявилася дуже незвичною робота з каталогами бібліотеки, пошук книжок за алфавітним покажчиком та визначення наявності необхідної літератури у друкованому, а не електронному форматі.

Після захопливої екскурсії МАНівці безкоштовно записалися до бібліотеки та отримали можливість надалі працювати у восьми читальних залах, двох інтернет-центрах, Центрі правової інформації та віртуальному читальному залі Електронної бібліотеки дисертацій.

Під час написання науково-дослідницьких робіт економічного спрямування набуті знання та навички допоможуть у здійсненні пошуку та аналізу інформаційних джерел і оформленні бібліографії.

Адміністрація Коледжу економіки, права та інформаційних технологій висловлює щиру вдячність за організацію екскурсії для юних науковців Піліній Аліні Миколаївні – завідувачу відділення економіки Київської МАН та Кагляк Олені Володимирівні – завідувачу кабінету відділення економіки.

Оновлено: Четвер, 20 жовтня 2016 15:33