Нові можливості працевлаштування для студентів — Університет «КРОК»
Версія для друку

Нові можливості працевлаштування для студентів

29 квітня 2016 Новини та події

11 квітня 2016 року в Університеті «КРОК» стартував двотижневий проект від Центру розвитку кар’єри«КРОК Career Camp», який має на меті підготувати студентів до їхнього першого працевлаштування. У проекті взяли участь 42 студенти 1–5 курсів, що прагнуть розширити свої знання із пошуку роботи, а також отримати перше робоче місце.

На початковому етапі проекту учасники зустрічали ранок бізнес-сніданком та приємним спілкуванням з успішними випускниками Університету «КРОК» – фахівцями-практиками, керівниками компаній та підприємцями, слухали історії їхнього успіху про старт та побудову кар’єри. Відвідавши коуч-сесію із побудови майбутньої кар’єри студенти сформували професійні цілі на найближчі півроку та створили карту візуалізації своєї кар’єри.

Завдяки проведеним майстер-класам із написання резюме та проходженню співбесід учасники змогли створити привабливе для роботодавця резюме, отримати цінні поради щодо ефективної самопрезентації. Кожен мав змогу пройти пробну співбесіду з реальними менеджерами з персоналу, які допомогли розібратися в помилках при проходженні співбесіди та надали рекомендації для їх усунення.

Для того щоб надихнути учасників на досягнення цілей, було організовано перегляд мотивуючого фільму «У гонитві за щастям» з попкорном та колою. Приємний перегляд закінчився аналізом та обговорення життєвих ситуацій, у яких опинявся головний герой, та того, яким чином він знаходив у собі сили протистояти труднощам. На основі аналізу фільму учасники змогли виділити свої стратегії успіху та способи вирішення проблемних ситуацій, які вони зможуть застосовувати у власному житті.

Насичений приємними емоціями перший етап завершився діловою командною бізнес-грою, метою якої була побудова успішної компанії. Гра дала можливість учасникам спробувати вирішити реальні бізнес-завдання. При цьому команди змагалися між собою, намагаючись отримати найбільшу кількість балів. У процесі гри студенти навчилися вести переговори, домовлятися між собою, приймати стратегічні рішення,  планувати та розставляти пріоритети в завданнях.

Другий етап проекту розпочався не менш насичено. Учасники побували на екскурсіях у Головному територіальному управлінні юстиції в Київській області та логістичній компанії Wingo. Під час екскурсій були організовані зустрічі із HR-менеджерами, які ознайомили студентів з діяльністю організацій та специфікою роботи відділів. Учасники мали змогу пройти співбесіди з рекрутерами, отримати зворотній зв'язок щодо сильних сторін та зон розвитку. Найбільш успішні студенти матимуть можливість отримати пропозиції щодо працевлаштування.

Центр розвитку кар’єри висловлює велику подяку спікерам проекту, що є випускниками Університету «КРОК», за проведення цікавих та корисних тренінгів і майстер-класів: Сбродовій Марині, Романцовій Олександрі, Полатайку Микиті, Сперчун Надії, Меленівській Ярославі, Нестеренко Світлані, Солоїд Анні, Сафарову Руслану, Закарчевній Вікторії, Поліщук Тамарі, а також спікерам-партнерам Фоміній Ірині та Тустову Михайлу.

Окрему подяку хочемо висловити нашому партнеру та співорганізатору Асоціації випускників «КРОКу», партнерам-учасникам мережі центрів інновацій IHUB та Програмі розвитку жіночого підприємництва, рекрутинговій компанії «Агенція Кар’єра», компанії Drobak, компанії Start2Go за підтримку, активну участь та допомогу в організації і проведенні проекту «КРОК Career Camp».

Оновлено: П'ятниця, 29 квітня 2016 20:13