Зустріч з лауреатом Нобелівської премії — Університет «КРОК»
Версія для друку

Зустріч з лауреатом Нобелівської премії

12 лютого 2016 Новини та події

У рамках візиту нобелівського лауреата Деніеля Шехтмана в Україну в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» була проведена лекція, активну участь у якій взяли студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій.

Видатний ізраїльський фізик і хімік, професор одного з провідних технічних вишів світу – університету «Техніон» (м. Хайфа, Ізраїль) Деніель Шехтман став лауреатом Нобелівської премії в 2011 році за роботи в галузі хімії – відкриття «квазікристалів». Він є випускником цього уславленого університету і вже багато років працює в ньому. Крім того, він є співробітником Національної лабораторії Державного департаменту енергетики США, що працює в м. Еймс (штат Айова) і афільована з університетом цього штату.

У 1996 році Шехтман був обраний членом Ізраїльської академії наук, у 2000 році став членом Національної технічної академії Сполучених Штатів Америки, у 2004 році – членом Європейської академії наук.

Під час лекції Деніель Шехтман підіймав питання щодо того, як будувати майбутнє для держави та суспільства, зосередивши увагу на нових технологіях та сфері освіти. Також обговорювалися такі теми: 

  • важливість стартапів
  • нові технології та їхній вплив на майбутнє
  • роль кожного з нас (суспільства, державних органів, представників громадянського сектора, академічних кіл) у впровадженні нових технологій
  • досвід розвитку нових технологій в Ізраїлі
  • роль освіти у впровадженні нових технологій
  • освіта майбутнього: якою вона повинна бути?
Оновлено: Четвер, 02 червня 2016 12:08