У променях закарпатського сонця — Університет «КРОК»
Версія для друку

У променях закарпатського сонця

25 травня 2015 Новини та події

Щороку студенти-«КРОКівці» з нетерпінням чекають на останній місяць весни: тепле сонечко, чудовий пташиний спів, квітучі каштани. Але є ще вагоміша причина цього очкування, адже кожного травня 50 найбільш активних студентів вирушають у подорож до найгарніших  куточків нашої країни.

Унікальне за своєю красою Закарпаття славиться безліччю неповторних місць. Серед них – національний парк «Синевир», у заповідній зоні якого розташована найцінніша перлина Міжгір’я Синевирське озеро або Морське око. Саме цим прекрасним місцем з 17 по 21 травня насолоджувався  студентський актив «КРОКу».

Озеро знаходиться високо в горах, біля підніжжя яких затишно розташувався ресторанно-готельний комплекс «Арніка». У цьому готелі і відпочивали студенти протягом трьох днів.

Під час ректорської поїздки на «КРОКівців» чекала дуже насичена програма.

У перший день після смачного сніданку в місцевій колибі організатори подорожі провели інтерактивне знайомство в форматі Speed dating, на якому учасники розповідали один одному найцікавіші факти про себе. Після заходу всі вирушили на обід, де куштували смачнючі закарпатські страви та слухали місцеві пісні. У другій половині дня відбувся квест на території бази, переможці якого отримали приємні подарунки. Апетитна вечеря та вільний час стали чудовим завершенням першого дня відпочинку.

Наступний день виявився найенергійнішим серед усіх. На студентів чекав неймовірний похід до озера Синевир та підняття в гори у супроводі талановитого оратора-екскурсовода. 19 травня до переліку підкорених «КРОКом» вершин додалася ще одна – гора Озерна, де з гордістю було розгорнуто прапор нашого Університету. Свіже гірське повітря розбудило у всіх гарний апетит, тому втомлені, але щасливі «КРОКівці» поспішали зайняти місця в колибі, щоб посмакувати бажаним обідом. Наприкінці дня найактивніші вирушили на змагання з футболу, волейболу, більярду, настільного тенісу, а деякі навіть орендували велосипеди та продовжили підкорювати гірську місцевість вже на колесах. Ось такий він – невтримний «КРОКівський» дух! День завершився посиденьками біля вогнища під спів улюблених пісень.

Майже весь останній, але не гірший за інші день студенти-мандрівники провели на славнозвісних екстремальних дорогах Закарпаття, які завели їх спочатку до центру реабілітації ведмедів Синевиру, потім до канатної дороги біля Шипоту – одного з найбільш повноводних водоспадів, і звісно ж, до самого водоспаду. Він знаходиться в горах на околиці села Пилипець. Прозваний Шипотом за гучний голос, який здалеку чується як шепіт. Вода стікає з полонин Боржави і падає мальовничими каскадами з висоти 14 м. Водоспад особливо гарний навесні, тому нашим студентам дуже пощастило, адже під час поїздки весна не скупилася на теплі сонячні промені і блакитне небо.

Протягом цих трьох днів усюди можна було почути щасливі вигуки та побачити об’єктиви камер з усіх сторін: студенти намагалися зловити кожну мить чарівної подорожі, насолодитися карпатськими краєвидами, журчанням струмочків із кришталево чистої води та, звичайно, поспілкуватися зі своїми друзями. Погодьтеся, не кожен Університет може похизуватися тим, що відправляє потягом цілий вагон своїх студентів до прекрасного куточку нашої рідної України для того, щоб вони змогли відпочити та додати до сторінок свого студентського життя ще одну – Ректорську екскурсію!

Студенти Університету «КРОК» висловлюють найтепліші слова вдячності ректору Університету Сергію Михайловичу Лаптєву!


Оновлено: Вівторок, 26 травня 2015 07:44