Про кохання вустами мистецтва — Університет «КРОК»
Версія для друку

Про кохання вустами мистецтва

05 травня 2015 Новини та події

16 квітня активісти Студентської ради побували в Театрі імені Лесі Українки та переглянули комедію «Заповіт цнотливого бабія».

Так! Ви не помилилися, мова піде про героя всіх часів. Перед нами неперевершений улюбленець і одночасно запеклий ненависник жінок Дон Жуан!

Сучасний український прозаїк і драматург Анатолій Крим представляє нам свого Дон Жуана, бабія і гульвісу, на схилі років, що кається у своїх гріхах та запевняє у власній невинуватості і… цнотливості. У головній ролі – неперевершений Микола Миколайович Рушковський.

Студенти отримали величезне задоволення від цього вражаючого, шедеврального спектаклю. Сюжет постановки пронизує душу, наповнює її світлими почуттями і оптимізмом.

Основною темою вистави стала, звичайно, любов, яка порівнюється з неймовірним польотом. «Любов сама по собі – вище благословення», – вважає Дон Жуан. На його думку, закохані можуть літати вічно, але лінуються, а лінь – головний ворог кохання. За словами легендарного серцеїда, у любові «нічого не можна залишати на завтра», адже «втрачені почуття зловити не можна», а «запалити любов не так важко, як утримати її, щоб вистачило до останніх днів».

«Багатство, слава... Не можна лише молодість повернути, тому вона така дорогоцінна», – говорить Дон Жуан.

«Заповіт цнотливого бабія» – це, звичайно, комедія, проте в кінці вистави у глядача стискається серце, сльози навертаються на очі. Адже головний герой простими словами каяття передає істини, вчить любити і дарувати любов, пронести її через все життя в своєму серці, бо це головне в житті. Якщо ти кохаєш і коханий – ти щасливий. Тільки щаслива людина може літати як птах.

У цьому спектаклі є все – і глибокий життєвий сенс, і сміх, і сльози, і таємниця. Він залишає великий слід у душі, і хочеться знову і знову повертатися до театру, щоб кричати: «Браво!»

Сюжетна інтрига, витончений гумор, режисерські знахідки, неповторний акторський ансамбль, вишукане сценічне рішення, костюми і оригінальна музика припадуть до смаку і театральному естетові, і недосвідченому глядачеві.

Рекомендуємо подивитися цей цікавий спектакль на вічну тему – про любов і тонкощі взаємин між чоловіком та жінкою.

Оновлено: Четвер, 07 травня 2015 14:47