Новий проект від Студради Університету — Університет «КРОК»
Версія для друку

Новий проект від Студради Університету

26 січня 2015 Новини та події

19 грудня  в Університеті відкрилося «Літературне кафе» – новий проект Студентської ради, що реалізується під керівництвом заступника голови інформаційного комітету Студради Євтушенко Валерії та активіста Назаренка Вячеслава.

Головна функція «Літературного кафе» – інтелектуальний відпочинок. Мета проекту – виховувати інтерес до культури, підвищувати престиж книги та любов до читання, долучати молодь до літературних скарбів, формувати в студентів естетичний смак і духовні цінності, збагачувати їхній емоційний світ. «Кафе» покликане об’єднати талановитих молодих авторів, сприяти розвитку в них навичок роботи з текстом, вміння порівнювати, узагальнювати, уваги до психологізму, художньої деталі тощо.

Зустріч поціновувачів прози та поезії пройшла в чудовій атмосфері. Організатори запропонували оригінальний формат заходу: учасники спочатку описували улюблені книги, а потім грали в цікаву гру, де потрібно було вгадувати назву намальованої книги.

Виявилося, що наші студенти належать до тих, хто надає перевагу читанню творів, а не перегляду відзнятих за ними фільмів. Молоді люди з ентузіазмом радили один одному свої улюблені книги і домовилися, що до наступної зустрічі перечитають їх, щоб потім обговорити в дружному колі.

Крім  того, студенти декламували власні вірші і твори улюблених авторів, складали чотиривірші, використовуючи запропоновані слова.

У першому засіданні «Літературного кафе» взяли участь 17 осіб. Зустріч сподобалася студентам, і вони запропонували проводити якомога більше заходів у рамках проекту: зустрічей із письменниками, обговорень літературних творів, вечорів і днів творчості певних авторів, а також розширити тематику зустрічей – обговорювати не лише літературу, а й музику та фільми. Також учасники проекту висловили думку про необхідність створення відповідної рубрики в студентській газеті, де б розміщувалася інформація про літературні новинки, публікувалася студентська творчість, містилися рекомендації щодо відвідин цікавих літературних заходів, діяв дискусійний майданчик для постійної підтримки «зворотного зв’язку».


Оновлено: П'ятниця, 06 лютого 2015 15:06