Активісти «КРОКу» взяли участь у всеукраїнському форумі — Університет «КРОК»
Версія для друку

Активісти «КРОКу» взяли участь у всеукраїнському форумі

21 січня 2015 Новини та події

12 грудня 2014 року представники студентських  рад «КРОКу» Євтушенко Валерія, Кіяшко Даниїл і Єловська Євгенія взяли участь  у всеукраїнському форумі, спрямованому на вирішення питання зайнятості молоді, розв'язання проблем безробіття, і зокрема працевлаштування молоді на перше робоче місце.

Форум проходив у Києві на базі НСК «Олімпійський». У заході взяли участь 200 осіб.

Під час урочистого відкриття форуму було нагороджено переможців конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді Києва. Після цього учасники розпочали роботу за такими секціями: «Профкар’єра – інновація у профорієнтації», «Альтернативні напрями розвитку самозайнятості та економічної активності молоді», «Шляхи удосконалення механізмів просування інтересів молоді на ринку праці України, зокрема в частині забезпечення першим робочим місцем», «Вища освіта крізь призму ринку праці».

Усі секційні напрацювання узагальнено у вигляді «резолюції  форуму». Учасники заходу передали свої пропозиції представнику Мінмолодьспорту для врахування під час розробки стратегії молодіжної політики на найближчі роки.

«Спочатку я сумнівався, що це буде цікаво, – розповідає про участь у форумі студент Київського коледжу нерухомості Кіяшко Даниїл. – Та щойно захід розпочався, я змінив свою думку на краще. Після закінчення заходу було відчуття, що час витрачено не марно. Я отримав позитивні емоції, а також корисну інформацію про вибір професії, існування законів, що суперечать самі собі, та державних організацій, що допомагають вирішити питання стосовно безробіття і влаштування на перше робоче місце. Шкодую лише про те, що не отримав такої інформації раніше. Та я ділюся цими корисними знаннями зі своїми знайомими й друзями, допомагаю їм визначитися з їхніми майбутніми професіями. Наприкінці конференції нам запропонували подумати над тим, що б ми хотіли виправити в навчальній системі. І наші пропозиції потім будуть розглянуті міністрами. Це дуже гарна ідея, що дозволяє відчути свою відповідальність і здатність впливати на органи влади».

«Все было на достаточно хорошем уровне: полезная информация, приятные люди, – ділиться враженнями студентка факультету міжнародних відносин Єловська Євгенія.Форум был довольно познавательным. Я узнала о нескольких программах, в которых хотела бы поучаствовать, встретила интересных людей и вообще задумалась над проблемой получения работы молодежью. Надеюсь, те идеи, которые мы предоставили, будут, если не полностью, то хотя бы частично реализованы».


Оновлено: Понеділок, 16 лютого 2015 21:15