Лекція радника Посольства Республіки Казахстан в Україні «Шлях до прогресу» — Університет «КРОК»
Версія для друку

Лекція радника Посольства Республіки Казахстан в Україні «Шлях до прогресу»

17 червня 2014 Новини та події

13 червня 2014 року в Університеті «КРОК» лекцію для студентів провела радник Посольства Республіки Казахстан в Україні з питань інвестицій, технологій та торгівлі Кадирбекова Майра Кузембаївна.

Зі вступним словом виступила завідувач кафедри туризму Мелько Людмила Федорівна, яка представила присутніх та наголосила, що співпраця Університету і Посольства Республіки Казахстан в Україні розпочалася в рамках країнознавчого просвітницького фестивалю «Діалог культур: країни Азії» для шкіл-партнерів Університету «КРОК» та студентів, який відбувся 17 лютого 2014 року, і продовжується  в освітньому та культурному напрямах.

Протягом лекції Майра Кузембаївна зупинилась на таких питаннях:

  • Міжнародні виставки ЕХРО
  • Міжнародна спеціалізована виставка ЕХРО-2017 «Енергія майбутнього», м. Астана (Республіка Казахстан): підготовча діяльність; очікувана кількість країн-учасників, туристів; використання павільйонів після проведення виставки
  • Застосування «зелених» технологій (використання джерел відновлюваної енергії, електромобілів, будівлі як міні-електростанції, розумні мережі та ін.)
  • Інноваційний проект «ЕХРО-2017» – крок до прогресу

Також лектор продемонструвала слухачам відеоролик «Місто моє» про столицю Казахстану Астану на музику і слова президента Казахстану Н. Назарбаєва, презентувала фотоальбоми та фотолистівки про Казахстан з унікальними краєвидами.

Зустріч відвідали студенти 3-го курсу факультету економіки та підприємництва Університету «КРОК», які виявили надзвичайну зацікавленість темою.

На заході були присутні декан факультету економіки та підприємництва Кахута Надія Дмитрівна, яка  наголосила на актуальності та необхідності проведення подібних зустрічей, та заступник директора департаменту довузівської підготовки Власенко Андрій Олексійович, який висловив думку про можливість співпраці навчальних закладів України та Казахстану.

«Енергія майбутнього» є вкрай актуальною для всього світового співтовариства, і проведення виставки в Астані, по-перше, послужить поштовхом для розвитку інфраструктури міста і країни, а по-друге, дасть можливість для розвитку науки та інновацій в республіці».

Оновлено: Вівторок, 17 червня 2014 14:22