Навчально-ознайомча практика для студентів-журналістів – це справжній практичний проект — Університет «КРОК»

Новини та події

Навчально-ознайомча практика для студентів-журналістів – це справжній практичний проект

16 липня 2019 Новини та події

Журналістика – більше ніж просто професія. Треба і вміти, і знати. Це не тільки репортерство: подорожувати, спостерігати та розповідати про побачене й почуте. Це цікава професія, яка дає низку можливостей для самореалізації, а також можливість швидко стати «зіркою» у медіа сфері навіть самостійно!

Журналіст працює сам на себе та для людей. І саме люди роблять журналіста популярним. Це автор і ведучий, друг-блогер, герой-детектив, який веде журналістські розслідування. Щоб спробувати свої сили журналіста по справжньому, Університет «КРОК» пропонує цікаву навчально-ознайомчу практику для студентів 1 курсу. Мета – ознайомити студентів із багатогранним змістом і можливостями майбутньої професії. Під час практики реалізовано цілу низку проектів:

23 квітня 2019 року екскурсія до громадського фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва. Відразу після виборів Президента України студенти, майбутні журналісти, потрапили до Центру досліджень громадської думки, який займається проведенням екзитпулів, аналізом політики загалом та ключових суспільно-політичних процесів. Хто як не журналіст має знати, яким чином забезпечити потребу суспільства в необхідній інформації шляхом проведення незалежних професійних опитувань, поширюючи об’єктивну інформацію. Саме про це дізналися студенти від представників «Демократичних ініціатив». А також завдяки особистим питанням студентів вони дізналися більше інформації про голосування під час виборів. Співробітники показали роботу зсередини, а це дає змогу дізнатися про діяльність громадських організацій та їх роль у розвитку суспільної думки.

  • Екскурсія до кабінету-музею В’ячеслава Чорновола. Цей меморіальний кабінет відкрився 24 грудня 2002 року – в день, коли В. Чорноволу мало б виповнитися 65 років. В.П. Косарчук представив зібрані документи, фотографії та особисті речі В’ячеслава Максимовича. «Ефект присутності» особливо відчутний при погляді на робочий стіл відомого журналіста та громадського діяча: недбало накинутий на спинку стільця скромний піджак, кепка, акуратно покладені окуляри, мобільний телефон. Начебто господар щойно вийшов, можливо, на зустріч, і зараз повернеться. Кабінет знаходиться там, де і зараз діє Народний Рух України.

07 травня 2019 рокуекскурсія до Національної опери України, знайомство з завідувачем літературної частини, журналістом, лібретистом В.Д. Туркевичем. Студенти мали можливість поспілкуватися з відомим журналістом, редактором, лібретистом Василем Дмитровичем Туркевичем, який провів екскурсію за кулісами Національної опери та дав багато порад і лайфхаків, як стати успішним журналістом. Студенти отримали відповідь на головне питання – як удосконалити себе як журналіста? Відповідь від В. Туркевича – «вчити і ще раз учити граматику української мови, багато читати, переглядати фільми». Ця порада мотивує розвивати себе як людину, якій потрібно безліч знань.

З 10 травня 2019 року по 17 травня 2019 року недільний практичний курс у міжнародній організації «Інтерньюз-Україна». Саме ця організація з експертизою на ринку медіа, комунікацій, освіти та консалтингу є партнером Університету «КРОК». «Інтерньюз-Україна» у рамках своєї діяльності з підвищення стандартів роботи журналістів організували низку практичних майстер-класів для навчання основам журналістики, медіа-права, медіа-бізнесу.

  • Розпочали з комунікаційного соціального проекту 10 травня відкриття інсталяції «Вмісти своє життя у валізу». Наші студенти стали членами оргкомітету проекту, а також її активними учасниками. Квест, у якому брали участь і наші студенти, дав змогу відчути, що переживають вимушені переселенці у важкі моменти свого життя. Журналіст має переживати соціальні проблеми, щоб їх відчути і дати суспільству реальну інформацію.
  • 16 травня 2019 року за сприяння «Інтерньюз-Україна» відбулася публічна дискусія від представництва ЄС «Авангард Європи. Минуле та майбутнє Східного партнерства», присвячена 10-ій річниці Східного партнерства. Дискусія пройшла в Дипломатичній академії України ім. Г. Удовенка. Спікерами дискусії виступили: Хюг Мінгареллі – посол ЄС в Україні, Голова Представництва ЄС; Олена Зеркаль – заступник Міністра закордонних справ з європейської інтеграції, Ольга Трофімцева – т.в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України; Ольга Стефанишин – Генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Світлана Заліщук – член Комітету ВРУ у закордонних справах, експерти та громадські діячі. Учасниками також стали представники громадських організацій, аналітичних центрів, журналісти та експерти в галузі міжнародних відносин, студенти «КРОКу», зацікавлені особи. Модератор проекту – Володимир Єрмоленко, директор європейських проектів ГО «Інтерньюз-Україна». Студентів вразила масштабність дискусії, учасниками якої вони стали. Для них також зрозумілішою стала важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Діалог експертів з аудиторією був активним та цікавим.
  • 17 травня 2019 року в останній день практики відбулося спілкування з менеджерами «Інтерньюз-Україна», які провели Катерина та Наталія – фахові журналісти.
  • Звісно, професіоналізм набувається роками важкої праці над собою, але навчально-ознайомча практика дала поштовх у правильному напрямку!
Оновлено: Четвер, 18 липня 2019 15:51
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Навчально-ознайомча практика для студентів-журналістів – це справжній практичний проект