Кінолекторій «ПОЗИВНИЙ «УКРАЇНЕЦЬ» — Університет «КРОК»

Новини та події

Кінолекторій «ПОЗИВНИЙ «УКРАЇНЕЦЬ»

16 січня 2019 Новини та події

17 грудня 2018 року в актовій залі Університету «КРОК» відбувся кінолекторій «ПОЗИВНИЙ «УКРАЇНЕЦЬ», що є частиною масштабного проекту Київської Малої академії наук учнівської молоді «УКРАЇНА ЄДИНА! І ВОНА В НАС ОДНА!». Для збереження культурної пам’яті України, переосмислення тих тяжких подій, які відбуваються на Сході, зібралися представники знімальної групи фільму «Позивний «Бандерас», бійці АТО, волонтери, керівництво та педагоги Київської Малої академії наук учнівської молоді, співробітники та студенти Університету «КРОК».

Привітали всіх запрошених гостей проректор з науково-педагогічної роботи Університету «КРОК» Наконечна Наталія Василівна та заступник директора з навчально-методичної роботи КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» Васинюк Володимир Олексійович.

Захід було урочисто відкрито гімном України. Зауважимо, що тему війни на Сході України неодноразово порушували педагоги і науковці Київської Малої академії наук учнівської молоді. Зокрема, завідувач відділення української філології та мистецтвознавства, кандидат філологічних наук, викладач Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іваненко Ірина Миколаївна разом з керівниками секцій ґрунтовно та системно досліджує цю болючу для суспільства тему. Так, у відділенні вже проводилися різні національно-патріотичні заходи, присвячені подіям на Майдані й війні на Сході України. 22 листопада 2017 року було проведено презентацію однойменного альманаху в межах масштабного науково-публіцистичного проекту «Жити далі…». До нього увійшли найкращі твори вихованців Київської МАН, вчителів шкіл столиці, культурних діячів.

Примірники альманаху було передано і сценаристам фільму «Позивний «Бандерас» для відправки на передову. Учні секції педагогіки відділення філософії та суспільствознавства з 2013 року по 2015 рік допомагали пораненим бійцям у Київському військовому госпіталі, госпіталі прикордонних сил. Вони збирали речі, дитячі малюнки та передавали їх на Схід бійцям. А робили вони все це разом з керівником секції педагогіки, завідувачем відділу навчально-виховної роботи Київської МАН, мудрим і досвідченим педагогом Карчиною Ларисою Яківною.

Своїми спогадами про бойові події поділилася людина, яка має безпосередній стосунок до виховання молодих героїв, – Стульніков Сергій Андрійович – капітан, командир взводу, офіцер-вихователь навчальної роти Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Гості віддали шану полеглим бійцям. Так, студенти Університету «КРОК» та Коледжу економіки, права та інформаційних технологій поклали квіти до меморіальної дошки, присвяченої випускникам закладу, що не повернулися з АТО. Усі гості хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Після цього слово було надане представникам знімальної групи фільму «Позивний «Бандерас»: режисеру фільму Зазі Буадзе, сценаристам Сергію Дзюбі, Артемію Кірсанову, продюсерам Сергію Баранову, Ользі Клименко, а також Валерії Борщевській. Згодом вся аудиторія в залі мала нагоду переглянути та обговорити нову патріотичну стрічку «Позивний «Бандерас». Після демонстрації фільму до дискусії активно долучилися вихованці відділень української філології та мистецтвознавства, відділення філософії та суспільствознавства, зокрема й секції педагогіки Київської МАН. Насамкінець було зачитано вірш вихованки Київської МАН, учениці ЗЗСО № 202 Олександри Повстяної «Я ХОЧУ МИРУ В УКРАЇНІ»:

Я хочу миру в Україні,
Бажаю щастя і добра,
Щоб Україна була вільна.
Нам вже змінитися пора!
Ми разом маємо зрозуміти,
Що Україна – це наш дім.
Це наша рідна Батьківщина.
Пишатись маємо усім.

Приємно також, що студенти Коледжу економіки, права та інформаційних технологій долучилися до проведення заходу, зокрема вони зробили фотоколаж за мотивами фільму «Позивний «Бандерас»», на тлі якого фотографувалися всі вихованці КМАН, педагоги, вчителі, волонтери, бійці АТО та інші. Загалом під час кінолекторію панувала дружня і піднесена атмосфера. Було дуже багато творчих подарунків для всіх учасників заходу. На початку зустрічі зі сценаристами лунала пісня «Україно» з репертуару Т. Петриненка, під яку глядачі ввімкнули свої ліхтарики. Під час перегляду фільму гості не змогли стримати сліз. Після завершення стрічки відбулася жвава дискусія, під час якої учні київських шкіл і студенти поставили низку запитань творцям фільму. Усі залишилися глибоко вражені цією стрічкою.

Дякуємо всім, хто підтримав та долучився!

Оновлено: П'ятниця, 18 січня 2019 10:13
Оплата ONLINE
 

Соціальні сервіси

RSS
 
 

Контактна інформація

Будьте завжди з нами

LinkedIn
 
Facebook
 
Instagram
 
Twitter
 
Flickr
 
Telegram
 
YouTube
 
TikTok
 
 
Ви тут: Вища освіта » Новини та події » Кінолекторій «ПОЗИВНИЙ «УКРАЇНЕЦЬ»